Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne gerçekleştirilen bombalı saldırıyla ilgili olarak, "Maalesef bu terör örgütünün bir saldırı peşinde olduğuyla ilgili emniyet ve istihbarat teşkilatlarımız teyakkuzdaydı. Ve daima herkesi ikaz ediyorlardı ama maalesef önlemedi ve Amerikan Büyükelçiliği'ne bu saldırıyı gerçekleştirdiler" dedi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştiren Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç ile ortak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısındaki konuşmaların ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bir gazetecinin ABD Ankara Büyükelçiliği'ne gerçekleştirilen bombalı saldırının ardından ABD'li yetkililerle görüşüp görüşmediklerini ve son değerlendirmelerinin neler olduğunu sorması üzerine şunları söyledi:
"Maalesef bu terör örgütünün bir saldırı peşinde olduğuyla ilgili emniyet ve istihbarat teşkilatlarımız teyakkuzdaydı. Ve daima herkesi ikaz ediyorlardı ama maalesef önlemedi ve Amerikan Büyükelçiliği'ne bu saldırıyı gerçekleştirdiler. Bir kez daha ABD Büyükelçiliği'ne geçmiş olsun diyorum. Tabii ki kendileriyle konuştuk ve bütün bu dileklerimizi hemen olaydan sonra da aktardık. Orada tabii ki en büyük üzüntümüz bir Türk güvenlik görevlisinin hayatını kaybetmiş olması. Kedisine Allah'tan rahmet diliyorum bir kez daha. Ayrıca sizin de, bizim de, hepimizin arkadaşı olan değerli gazeteci Didem'in sağlık durumunu da yakından takip ediyoruz. Kendisi kaderin cilvesi diyeceğiz, tesadüf böyle bir yerde o anda bulunuyor olması maalesef kendisinin de yaralanmasına sebebiyet verdi. Ama hep takip ediyoruz, sağlık durumu gayet iyi gelişiyor.
Gerek Dışişleri Bakanı olduğum sırada gerek Cumhurbaşkanı iken birçok benimle de mülakatlar yaptı, hep beraber olduk. Çok yakından tanıdığımız bir arkadaş. Ümit ederim ki en kısa sürede o da sağlığına kavuşur."
(TB-ÖZ-Y)

04.02.2013 14:14:31 TSI

Editör: Wan Haber