WanHaber.com - ÖZEL

Efsane boksör Muhammed Ali’nin cenaze namazına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Siyasetten spora birçok konuda önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, Galatasaray'ın kısa zamanda 20 bin kişilik yeni bir spor salonuna kavuşacağının müjdesini verdi. Erdoğan, Muhammed Ali'nin cenazesi için gittiği ABD'den neden erken döndüğü sorusunu da yanıtladı...

TÜRKiYE’DE KiMSE “BiZiM STADIMIZ YOK” DiYEMEZ
Erdoğan: "Son yıllarda Türkiye genelinde stadyumlarda önemli iyileşmeler sağlandı. Doğrudur. Artık çok modern stadyumlarımız var. Dünyada bu işte en önde olanların yakaladığı imkanlara, artık neredeyse bizler de kavuşmuş durumdayız. Mesela bu sezonun şampiyonu Beşiktaş’ın nasıl bir stadı vardı, şimdi nasıl bir stada kavuştular. Bunlar iftihar meselesi. Konya’da artık, gerçekten iftihar vesilemiz olacak muhteşem bir stadımız var. Antalya, Bursa. Şimdi Trabzon’un bitmek üzere olan bir stadı var. İnşaatlar yoğun bir şekilde devam ediyor.

“GEÇMiŞTE BUNLAR OLMAZDI”
Şu anda Süper Lig’de olanlardan, Rizespor. Rize, kenar köşede kalmış bir ilimiz ama 15-16 bin kişilik bir stadyumu var. Bunlar geçmişte olan şeyler değildi. Mesela Mersin, Süper Lig’den düştü ama yaklaşık 25 bin kişilik bir stadyuma sahip. Türkiye’de hamdolsun kimse artık, ‘Bizim stadımız yok’ diyemez. Türk Telekom Arena ilk yapılan statlardan biriydi. Fenerbahçe’nin stadı malum. Özellikle büyük şehirlerimizde kapalı spor salonlarımızda da ciddi mesafeler alındı. Fenerbahçe’nin Ülker Arena’sı var." dedi.

VAN'IN STADI VAR BİZ Mİ GÖRMÜYORUZ?
2011 yılında Van'da meydana gelen iki büyük deprem nedeniyle ağır hasar gören, yıkım kararı verilmiş ve yapımı yılan hikayesine dönen Van Büyükşehir Belediyespor'un maçlarını oynadığı Van Atatürk Şehir Stadyumunu görmezden gelen Erdoğan, Van'ı da listeye dahil ederek tüm illerin stadı olduğunu söyledi. Erdoğan'ın bu söylemine Vanlılardan jet yanıt geldi. Şehir stadının hasarlı olduğunu söyleyen vatandaşlar, 1 milyondan fazla nüfusu olan kentin stadının olmadığını belirterek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Van'ın stadı var da biz mi görmüyoruz" diyerek tepki gösterdi.

Editör: Wan Haber