Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Senegal ziyareti sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başknı Kemal Kılıçdaroğlu'nun deprem vergisi ile ilgili eleştirilerine sert cevap veren Erdoğan, "Bu adamın doğru söylediği bir şey yok" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun yalan söylediğini ifade den Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu adamın doğru söylediği bir şey yok. Yalanlar zincirine yeni bir yalan ilave ediyor. Ben şu anda Sivrice depremine CHP’li belediye ne kadar yardım yapmış bunun üzerinde duracak değilim. Ben sadece şunu söyleyeyim. Bütün il, ilçe, belediyelerde, mahallelerde, Allah’a hamdolsun, bir tarafta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olmak üzere, bütün bakan arkadaşlarım ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak Fuat Bey, öbür tarafta (AK Parti) Genel Başkan Vekili olarak Numan Bey, tüm vekiller, kadın kollarımız bölgede seferber oldu, çalıştılar ve aç açık bırakmamak için ne gerekiyorsa yaptılar." açıklamasında bulundu.

"VAN'DA DA SİMAV'DA DA, SAKARYA'DA DA..."

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Elazığ ve Malatya'da deprem bölgelerini ziyaret etmemesini eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bir defa Kılıçdaroğlu’nun ne kabinemizi ne bizim şu andaki o bölgede çalışan milletvekillerimizi falan ağzına almasını yakıştıramam. Onların böyle bir derdi olamaz. Acaba kendisi oraya gitti mi? Gitmedi. Şimdi bundan sonra herhalde gider; ben söylüyorum ya Niye gitmedi? Bu ciğer meselesi, ruh meselesi ondan... Bunda öyle bir ruh yok. Biz elhamdülillah Van’da da Simav’da da Sakarya’da da... Ben cezaevinden çıktım, ilk gittiğim yer Sakarya, Düzce’dir. O zaman belediye başkanı sıfatım yoktu. Bütün oraları dolaştık. Biz derdimiz var. Onun böyle bir derdi yok. Soruyorlar şimdi. Başbakanlığım ve Cumhurbaşkanlığım döneminde bir para hangi amaç için toplanmışsa bugüne kadar o gaye için harcanmıştır. Onun dışında bir yere biz bu tür paraları harcama diye bir tavrın içinde olmadık, olmayız." dedi. İHA

Editör: Wan Haber