Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanlığında revizyona gitti ve yapılan yeni çalışmalar çerçevesinde  Genel sekreter Büyükelçi ibrahim kalın ı cumhurbaşkanlığı sözcülüğü görevini verdi.cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığında yeniliğe gitti.Cumhurbaşkanlığında sözcülük görevine  İbrahim kalın ı getirdi.

 

Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Lütfullah Göktaş yaptığı açıklamada, “Genel Sekreter Yardımcısı Büyükelçi İbrahim Kalın, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından sözcü olarak görevlendirildi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, Sayın Cumhurbaşkanımız adına açıklama yapabileceği gibi gerekli hallerde gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulunabilecek. Sözcülük görevinin ihdası, kamuoyuyla daha sağlıklı bir iletişim açısından da önemli bir adım” dedi.


CUMHURBAŞKANLIĞINDA YENİ UYGULAMA
Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği Görev Yetki ve Sorumlulukları Yönetmeliği’nde daha önce “Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü” şeklinde bir görev tanımı yer almıyordu. Bu yeni uygulama ile Cumhurbaşkanlığı makamının gündeme ilişkin açıklama ve değerlendirmeler için önümüzdeki süreçte Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü mekanizmasını da kullanabileceği anlamına geliyor.

 

cumhur.jpg

İBRAHİM KALIN KİMDİR?

Ahmet Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanı olmasıyla boşalan dış politikadan sorumlu Başbakan Başdanışmanı oldu. Aynı zamanda Sabah gazetesi köşe yazarı.

Kamu Diplomasisi Koordinatörü İbrahim Kalın, Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı'na atandı.

Aslen Erzurum'lu olan İbrahim Kalın 1971 yılında İstanbul'da dogdu. Alanya Lisesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümüne kayıt yaptırdı. 1992 yılında buradan mezun oldu ve İslam düşüncesi ve felsefe sahasında yüksek lisans yapmak için Malezya'ya gitti. 1994 yılının sonunda Türkiye'ye döndü. "Mulla Sadra'da Hareket-i Cevheriyye Nazariyesi" başlıklı yüksek lisans tezini tamamladıktan sonra 1996 yılında Amerika'da George Washington Üniversitesi'nde yine felsefe ve İslam düşüncesi sahasında doktora calışmalarına başladı.

1998 yılında 3 ay Fransa'da dil eğitimi gördü. Kanada, Fransa, İngiltere, İsviçre, Ürdün, İran, Pakistan, İsrail, Bosna, Makedonya ve Hırvatistan gibi ülkelere seyahat etti ve uluslararası konferanslarda tebliğler sundu. Halen Washington DC'de ikamet etmekte ve Mulla Sadra'nın bilgi teorisi ve anti-subjektivist bir epistemolojinin imkanı üzerine olan doktora tezini yazmaktadır. İslam felsefesiyle ilgili Ingilizce yayınlanmıs makaleleri var. Türkçe'de Dergah ve Divan gibi dergilerde yazılar yayınladı. T. Izutsu'nun İslamda Varlık Düşüncesi ve Darkavi'nin Bir Murşid'in Mektupları adlı eserlerini Türkçeye kazandırdı. 1992 yılında evlenen Kalın'ın Rumeysa ve Dilruba adinda iki kızı var. Akademik çalışmalarının yanısıra fotograf sanatıyla ilgileniyor, Washington DC'deki bir müzik grubunda bağlama çalıp ney üflüyor.

Editör: Wan Haber