Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kadim şehirlerin en önemli güzelliği, ana karakterlerini kaybetmeden yeniyi bünyelerinde eritmesi, özlerinden katarak yeniden yoğurmasıdır. İstanbul bu açıdan gerçekten müstesna bir şehirdir. Ama biz bu şehrin kıymetini bilmedik" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenler'de "Şehir ve STK Zirvesi"nde konuştu. Erdoğan burada yaptığı konuşmada "İslam şehirlerinde ihtişam ile sadelik, yeni ile eski iç içedir ve bir aradadır. Hiç ölmeyecekmiş gibi dünyaya her an ölecekmiş gibi uhraya bakmak hayatı bu şekilde anlamlandırmak işte gerçek bu. Bunun yanında şehirlerinde zamanla tekerrür eden kendini yenileyen bir karakteri vardır. Kadim şehirlerin en önemli güzelliği, ana karakterlerini kaybetmeden yeniyi bünyelerinde eritmesi, özlerinden katarak yeniden yoğurmasıdır. İstanbul bu açıdan gerçekten müstesna bir şehirdir. Ama biz bu şehrin kıymetini bilmedik. Biz bu şehre ihanet ettik, hala da ihanet ediyoruz, ben de bundan sorumluyum. " dedi.

'Demokrasi yerel yönetimlerde başlar'

Erdoğan yerel yönetimlere mesaj vererek, "Bu hareketin kuruluşunun üzerinden 1.5 yıl geçmeden iktidar olması yerel yönetim anlayışında gerçekleştirdiği köklü değişikliğin sonucudur. Demokrasi yerel yönetimlerde başlar. Yerel yönetim bu yanıyla güçlü değilse hiçbir partinin başarı şansı yoktur. Belediyelerde görevi devraldığımız ilk günlerde altyapı ile ilgili sorunların çözülmesi bekleniyordu. Sus sorunumuz yok, hava kirliliği bitti. Çöp dağları söz konusu değil. Şimdi bütün mesele gerçek anlamda bir Medine olma yoludur. Yani medeniyet yarışında öne çıkma yoludur" dedi.(iha)

Editör: Wan Haber