Çukurova Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Ahmet Serdar Tat ve yönetim kurulu üyeleri, Vali Hüseyin Avni Coş'u makamında ziyaret etti.
Tat, 2011 Kasım ayından bu yana üniversite öğrencilerinin resmi temsilcileri olduğunu söyledi.
Göreve geldikleri günden bu yana, vali de dahil her kademedeki kamu görevlilerine kolayca ulaştıklarını ve sorunlarını iletme fırsatı bulduklarını belirten Tat, öğrencilerin sorunlarına çözüm arayışı içerisinde olduklarını "Başta ikinci öğretim öğrencilerinin yaz okulu ücretlerinin yarıya düşürülmesi olmak üzere, öğrenciler adına önemli kazanımlar elde ettiklerini ve şu anda da belediye otobüslerinde öğrenci taşıma fiyatlarının düşürülmesi için çalıştıklarını ve buna ilaveten Çukurova Üniversitesi'nde bir ilki gerçekleştirerek, Çanakkale 57. Alay Sancağını üniversiteye getirmenin onurunu yaşadıklarını söyledi.
"Yarının Liderleri" projesinin de devam ettiğini söyleyen Tat, "Proje kapsamında il genelinde oluşturulacak danışma kuruluna Vali Hüseyin Avni Coş'un başkanlık yapması teklifinde bulunarak bu proje kapsamında üniversite içerisinden seçilen öğrencilerden oluşan "Yarının Liderlerine" Vali Hüseyin Avni Coş'un liderlikle ilgili öğrencilere ilk dersi vermesi konusunda destek istedi.
Vali Hüseyin Avni Coş ise, gençleri yetiştiren bilim yuvaları olan üniversitelerin toplumsal barışa ve demokratik bilinç ve kültürün gelişimine katkı sağlamalarının çok değerli olduğunu, Çukurova Üniversitesi'nin de bu konuda örnek bir üniversite camiası oluşturduğunu söyledi.
Coş, bu doğrultuda yapılan çalışmaları her zaman desteklediğini, Öğrenci Konseyinin yaptığı çalışma ve projelerin, hak aramanın şiddete başvurulmadan da demokratik yollarla gerçekleştirilebileceğini ortaya koyduğunu ifade etti.
(ADN-Y)

03.01.2013 15:29:47 TSI

Editör: Wan Haber