Trabzon merkeze bağlı Çukurçayır Belde Belediyesi tarafından KOSGEB ile imzalanan protokol çerçevesinde genel katılımlı Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi tamamlandı.
Çukurçayır Belediyesi toplantı salonunda yapılan sertifika törenine, Belediye Başkanı Sabri Baysal, TTSO Başkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, KOSGEB Trabzon Hizmet Merkezi Müdürü Dr. Mehmet Turhal ve kursiyerler katıldı.
Sertifika törenin de konuşma yapan Belediye Başkanı Sabri Baysal, "Bugün burada sertifika vereceğimiz arkadaşlarımıza sosyal projeler uygulayarak onlara gelecekte hem maddi hemde manevi ve kültürel amaçlı ilerde gelecekte hayatlarını sürdürebilecekleri, yeni iş yeri açabilecekleri kazanımlar elde etmesi sağlanmaktadır. Bu amaçla yapmış olduğumuz törende 30 arkadaşımız başvurmuştu belge almaya 27 arkadaşımız hak kazandı. Biz onlara inşallah bu bölgelerde gelecekte varsa işyerleri onlara yenilerini katarak hayatlarına inşallah bir nebze faydalı oluruz" dedi.
Törende bir konuşma yapan TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, "Başkanımızı kutluyorum bir sosyal proje kapsamında yapmış olduğu bu eğitim kolay bir iş değil ama burada belediyemizi kutluyorum. Önemli bir çalışma, burada eğitim alan arkadaşlar girişimcilik alanında eğitim aldılar. Bütün amaç bundan sonra yapılacak olan bundan sonra atılacak adımdır. Buraya çok dikkat edilmesi gerekiyor. Bir iş olurda ne olurda olsun mantığı ile değil, Pazar çalışmasının çok iyi araştırarak bölgelerde hangi alanda açık varsa o alanda bir iş kurmak gerekiyor. Burada pazarı araştırarak o alanda kaç iş yeri var ona çok dikkat etmek gerekir. Yoksa bugün olduğu gibi ortalık tavuk dönerci ile doldu. Herkes çok karlı bir iştir dedi ama görünen o ki o kadar karlı bir iş değil. Yeni pazarı çok iyi araştırmak gerekiyor" diye konuştu.
Öte yandan 27 katılımcını katıldığı sertifika töreninde toplamda 70 saat süren eğitim programı, 15-28 Ocak 2013 tarihleri arasında Çukurçayır Belediyesi toplantı salonunda verildi.
(EK-OS-Y)

28.01.2013 16:57:19 TSI

Editör: Wan Haber