Hakkari'nin Çukurca ilçesinde çıkan çatışmada ölü ele geçirilen PKK'lı Demhat Pepe'nin cenazesi, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde toprağa verildi.
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde Karataş Karakolu'na PKK'lılar tarafından düzenlenen saldırıda ölü olarak geçirilen 14 PKK'lıdan Demhat Pepe'nin Malatya Adli Tıp Kurumu'nda bulunan cenazesi, yapılan işlemlerden sonra ailesi tarafından dün alınmıştı. Bugün ilçeye getirilen cenaze, Oslo Oteli önünde bekleyen kalabalık tarafından karşılandı. Karşılama sırasında esnaf da kepenk kapatarak yürüyüşe katıldı.
Aralarında BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, Yüksekova Belediye başkanı Ercan Bora, Yüksekova BDP İlçe Başkanı Nail Durmaz, eski Yüksekova Belediye Başkanı Ruken Yetişkin ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin de bulunduğu kalabalik, Kışla Mahallesi'ndeki Merkez Camii'ne kadar yürüdü.
Pepe'nin cenazesi dini vecibeleri yerine getirildikten sonra Orman Mahallesi Mezarlığı'na doğru yola çıkarıldı. Defin işlemlerinden sonra katılımdan dolayı Yüksekova halkına teşekkür eden MEYA-DER Yüksekova Temsilcisi Sadullah Düzen, halkı bir dakikalık saygı duruşuna davet etti.
Konuşmalardan sonra Demhat Pepe sloganlar eşliğinde toprağa verildi.
(SH-EÇ-MET-Y)

22.01.2013 18:02:03 TSI

Editör: Wan Haber