Bursa'da, çukura düşen yaralı atı Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri kurtardı.
Yunuseli Mahallesi'nde ağaçların arasındaki çukura bir atın düştüğünü gören vatandaşlar durumu itfaiyeye bildirdi. İtfaiye ekiplerinin çağrısı üzerine bölgeye ulaşan Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, atın arka bacaklarının çukura saplandığını tespit etti. Yaralı ata ilk müdahaleyi olay yerinde yapan ekipler, daha sonra itfaiye ile birlikte atı sıkıştığı yerden kurtardı. At Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi'ne sevk edildi.
Yapılan muayenede hayvanın bazı yerlerinde ödem, darp ve harabiyet tespit edildi. Muayenenin ardından yaralı ata serum ve antibiyotik tedavisiyle özel bakım yapılırken, hayvanın en az 15 gün müşahede altında tutulacağı bildirildi.
Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Dr. Aysu İlman Altıkardeşler,
"Yaralı atın yüksekten düşüp çamura saplandığı anlaşıldı. Ekiplerimizce çamurdan çıkarılarak Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne getirili. Serum takıldı ve ayrıntılı muayenesinde belli bölgelerde prolopsus, ödem ve harabiyet belirlendi. Neden kaynakladığından emin değiliz, ancak çevredeki bazı insanların hayvanlara her türlü şiddeti uyguladığını biliyoruz. Bu hayvanın da benzer bir muameleye maruz kaldığını düşünüyoruz. Yaralı hayvanımızın her türlü tedavisi yapılacak. En az 15 gün burada müşahede altında tutulacak" dedi.
(MŞ)

19.02.2013 13:37:53 TSI

Editör: Wan Haber