Çubuk Belediyesi'ne bağlı ekipler ilçe genelinde balık tezgahlarına yönelik denetim yaptı.
Mevsim itibariyle tezgahlarda yerini alan balıkların taze bir şekilde müşteriye sunulması için denetimlerini sürdüren Çubuk Belediyesi veterinerleri ve zabıta ekipleri, tezgahlarda satılan balıkların gıda ve hijyen kurallarına uygunluğunu denetledi.
Tezgahlar denetlendi, satıcılara da hijyen ve tazelik konusunda uyarılarda bulunuldu. Deniz ve tatlı su ürünlerinin boy ve türleri bakımından denetimlerinin gerçekleştirdiğini belirten Sağlık İşleri Müdürü Mehmet Akif Topçu, "Esnafların verdiği bilgiye göre ilçemizde yaklaşık 1 ton balık satışı olmakta. Artan balık satışları ile birlikte bizde denetimlerimizi artırdık. Bu gün 5 ayrı satış yerini denetledik. Rutin olarak yaptığımız denetimlerde, halkımızın sağlıklı ve taze ürünlere ulaşmaları öncelikli hedefimizdir. Bu nedenle denetimlerimiz sürekli devam edecektir" dedi.
Vatandaşların balık alırken bazı hususlara dikkat etmesi gerektiğine dikkat çeken Topçu, "Balıkların gözleri parlak olmalı, solungaçları kırmızı renkli olmalı, balığa bastırıldığında parmak gömülü kalmamalı. Ayrıca balık alındıktan sonra bekletmeden tüketilmesi gerekmektedir" diye konuştu.
Yapılan sıkı denetimlerden dolayı herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığını ifade eden Topçu, vatandaşların gıda konusunda karşılaştıkları şikayetleri Çubuk Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nün 837 08 21 numaralı telefonu veya Alo 153 Zabıta Hattı'na ulaştırabileceklerini kaydetti.
(BK-ÖZ-Y)

05.01.2013 13:36:25 TSI

Editör: Wan Haber