Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Mevlit Kandili münasebetiyle yayınladığı mesajında, "Peygamber Efendimizin yeryüzüne getirdiği insan hakları, sosyal denge, eşitlik ve adalet gibi değerlere, bu zamanda dünyanın her zamankinden daha fazla muhtaçtır" dedi.
Mesajında, toplumsal huzurun, barışın, birlik ve beraberliğin tesisini sağlayan önemli günlerin en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Özden, "Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'nin doğumu Asrı Sadet'in müjdecisidir ve bu nedenle insanlık tarihinin en önemli olayıdır. Günümüz dünyasında, insan hakları, sosyal adalet, eşitlik ve adil paylaşım gibi önemli değerler kaybolmuş, onun yerine kavga, haksızlık, zulüm gibi olumsuz değerler hüküm sürmeye başlamıştır. O nedenle insanlık, Hz. Muhammed (S.A.V)'in tüm dünyaya huzur ve refah getiren mesajlarına her zamankinden daha fazla ihtiyaç duymaktadır" dedi.
Allah'ın rahmet kapılarını sonuna kadar açtığı, insanın kendisi ailesi ve çevresi için yapacağı dualara, yaşadığı şehri, ülkesi, İslam alemi ve tüm insanlığı da ekleyerek, huzurlu bir dünya için gönülden temennide bulunulmasını isteyen Başkan Özden, kandilin hayırlara vesile olmasını dileyerek, "Herkesin rahmet ve mağfiret umarak kendince yapacağı ibadet ve yalvarışlar, umulur ki bizim için hayırlı gelişmelere vesile olur. Ülkemizde ve dünyanın çeşitli yerlerinde yaşanan sıkıntıların giderilmesi yolunda olumlu kapılar açılır. Peygamberimizin dünyaya teşrif ettiği bu mübarek gecede, Mevla'nın sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden ve gönüllere umutla huzuru dolduran o yüce rahmetinden hepimizin faydalanmasını diler, bu vesile ile tüm hemşehrilerimizin kandilini tebrik ediyor, şehrimiz başta olmak üzere, ülkemiz ve tüm İslam alemi için hayırlı gelişmelere vesile olmasını diliyorum" dedi.
(BK-ÖZ-Y)

23.01.2013 10:56:13 TSI

Editör: Wan Haber