Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'nda iş sağlığı ve güvenliği toplantısı düzenlendi.
Birçok maddesi yılbaşından itibaren yürürlüğe giren ve yeni yükümlülükler getiren 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olmak isteyen oda üyeleri, ÇTSO'da düzenlenen bilgilendirme toplantısına katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan ÇTSO Genel Sekreteri Sema Sandal, iş dünyasını yakından ilgilendiren ve yeni yükümlülükler getiren yeni kanunun önemli bazı maddelerinin yılbaşından itibaren yürürlüğe girdiğini belirterek, iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin tehlike sınıfları, iş yeri tehlike sınıfları, iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri, iş sağlığı ve güvenliği idari para cezaları ve iş sağlığı ve güvenliği risk değerlendirmesi konularında önemli değişikliklere gidildiğini söyledi.
Genel Sekreter Sandal'ın konuşmasının ardından İş Güvenliği Uzmanı Agah Ayhan, Avukat Gökhan Aydoğan, Dr. Ömer Can, yaptıkları sunumlarda yeni kanun ile ilgili katılımcıları bilgilendirdi.
İş Güvenliği Uzmanı Agah Ayhan, 38 bölümden oluşan yeni kanunun maksadının iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması olduğunu, kamu ve özel sektörde tüm işyerlerini kapsadığını, çırak ve stajyerlerin de buna dahil olduğunu ifade etti. Uzmanlar, işyeri hekimliği ile ilgili yönetmeliğin henüz çıkmadığını ve taslak halinde olduğunu belirterek, işyerlerinde yeniden belirlenen tehlike sınıfına göre iş güvenliği uzmanı ve iş yeri doktoru sayısının belirleneceğini vurguladı. Ayrıca işyeri uzmanı ve hekimi çalıştırmayan işyerlerine her ay için 5 bin TL ceza kesileceği belirtildi.
(CA-GD-MŞ)

07.01.2013 17:43:27 TSI

Editör: Wan Haber