Fenerbahçe'nin yıldız futbolcusu Cristian Baroni dişçi koltuğunda ilginç açıklamalarda bulundu.
10 yaşından beri futbol oynadığını belirten Baroni, İstanbul'da yaşamaktan büyük keyif aldığını, burayı evi gibi hissettiğini, ailesinin de burada yaşamaktan çok mutlu olduğunu söyledi.
Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Cristian Baroni yaklaşık 1,5 yıldır tedavi gördüğü klinikte doktoru Dr. Aylin Sezen Yalçın'ın sorularını yanıtladı.
Dr. Aylin Sezen Yalçın ile dişçi koltuğunda keyifli bir sohbet geçiren Baroni, doktorunun sorduğu soruları içtenlikle yanıtladı. Yalçın'ın "Kaç yaşında futbol oynamaya başladın?" sorusuna Baroni, "10 yaşında başladım. 22 yaşından beri profesyonel olarak oynuyorum. Hayatımı futboldan kazanıyorum. İşimden de oldukça keyif alıyorum" cevabını verdi.

"TÜRKİYE'DE FUTBOLCU OLMAK GÜZEL VE KEYİFLİ"
Yıldız futbolcu Türkiye'de futbolcu olmanın Brezilya'da olmaktan daha keyifli olduğunu ifade ederek, "Kesinlikle Türkiye'de olmak daha güzel ve keyifli. Çünkü Brezilya' da çok fazla sayıda futbolcu var. Aynı Amerika'daki basketbolcuların fazlalığı gibi. Burada ben çok mutluyum. Fenerbahçe taraftarı müthiş, bağlı, yardımcı hep yanımda. İstanbul'u çok seviyoruz. Avrupa'nın en güzel şehirlerinden biri bence. Burada yaşamaktan da son derece memnunuz" dedi.

"BİR FUTBOL KULÜBÜNE BAŞVURMADAN ÖNCE MUTLAKA DİŞLERİN SAĞLIKLI OLDUĞUNA AİT RAPOR İSİYORLAR"
Dr. Aylin Sezen Yalçın, Baroni'nin klinik durumu soruşturmaktan da geri kalmadı ve "Brezilya'da senede kaç kere diş hekimi kontrolüne gidiyorsun?" sorusunu Baroni, "Her ay gidiyorum. Temizlik ve kontrol ettiriyorum. Zaten bir futbol kulübüne başvurmadan önce mutlaka dişlerin sağlıklı olduğuna ait rapor istiyorlar. Dişleriniz kötü durumdaysa futbol oynayamazsınız" şeklinde cevaplandırdı.

"DİŞ SAĞLIĞIMIN GENEL SAĞLIĞIMI ETKİLEMESİNDEN ENDİŞE ETTİM"
Brezilyalı yıldız futbolcu vücut sağlığına çok önem verdiğini anlatarak, "Ben genel olarak vücut sağlığıma çok önem veren biriyim. Ayrıca diş sağlığımın genel sağlığımı etkilemesinden endişe ettim. Ağır spor ve antrenman yapan düşüp darbe alan birisiyim. Dişlerimiz sağlıklı olması için elimden geleni yaptım" diye konuştu.
Baroni, tedavi öncesi ve sonrası süreci ise şöyle değerlendirdi:
"Ortodontik tedavi yaptırmadan önce dişlerimin arasında açıklık vardı ve beni rahatsız ediyordu. Şu anda dişlerimi rahatlıkla kullanabiliyorum. Ayrıca konuşmamda bir bozukluk hissediyordum. Şu anda konuşmam da düzeldi."
Ortodontist Dr. Aylin Sezen Yalçın ise, yaklaşık 1,5 yıldır Baroni'ye tedavi uyguladığını kaydederek, "Şeffaf teller aracılığıyla dişlerini, olması gereken yerlerine yerleştirip, gülüşünü güzelleştirmeye çalışıyorum. Ortodontik tedavilerin en güzel yanı hastalarımızı bir süre sonra yakınlarımız gibi görmeye başlıyoruz. Cristian çok tatlı, sempatik, alçakgönüllü, bizim klinikteki yoğun tezahüratlara bile sesini çıkarmayan çok uyumlu harika bir insan. Eşi ve çocukları ile de çok ilgili, nefis bir ailesi var" ifadesinde bulundu.
(BH-EYB-S)

10.12.2012 16:38:42 TSI

Editör: Wan Haber