AK Parti'nin 24 Temmuz saldırılarıyla tarihinin en büyük hatasını yaptığını öne süren Murat Karayılan şunları söyledi;
 
-"Erdoğan kumar oynuyor. Devlet heyeti üç aydır İmralı'da Başkan Apo ile görüşüyor. Başkan Apo'ya geri adım attırmak istiyorlar. Bu bir irade savaşıdır. Bizi zayıflatıp İmralı'da Başkan Apo'dan taviz koparmak istiyorlar. Bizi de teslim almak istiyorlar. Ama biz acemi değiliz. Biz bir irade savaşı veriyoruz, tecrübemiz var ve ne yapacağımızı çok iyi biliyoruz. Onlar, bize saldırarak büyük hata yaptılar. Başkan Apo'nun çözüm için verdiği emeği hiçe saydılar. Ve bunun bedelini çok ağır ödeyecekler".
 
Karayılan, 2 polisin evinde öldürülmesi ilgili şunları söyledi:
 
'Biz Önderliğimizin 2013 Newroz'undaki mesajına bağlıyız. Hala aynı konumdayız. Ama AKP bize saldırarak ateşkesi bitirdi. İşte Ceylanpınar'da tam olarak bize bağlı olmayan bir grubun iki polisi öldürmesini bahane olarak gösterdi. Oysa savaşı önceden başlatmışlardı".
 
PKK'nin şu ana kadar savunma savaşı verdiğini söyleyen Murat Karayılan ateşkes çağrısına şu yanıtı verdi:
 
"Bize karşı bir saldırı var. Karşı taraf "sizi imha ederim" diyor. Biz kendimizi savunuyoruz. Bizim savaşımız planlı ve kontrollü devam ediyor. Şunu belirtmem gerekiyor; Biz daha savaş planını devreye koymuş değiliz. Sadece misilleme eylemi yapıyoruz. Tabiki burada neler yapacağımızı anlatacak durumda değilim. Ama şunu söylemeliyim ki; bize yaptıkları bu saldırının hesabını çok ağır ödeyecekler. Bize ateşkes çağrısı yapan tüm kurumlara ve ilgili güçlere, başta Amerika'ya şunları söylemek istiyorum; savaşı başlatan biz değiliz. İşte Erdoğan açıkladı, "son kişi kalana kadar devam ederiz" diyor."
 

Çözüm Süreci Başlarsa Hazırız
 
Murat Karayılan gelinen noktadan geriye dönüş yolu olduğunu ve çözüm masasına dönebileceklerini de şu sözlerle ortaya koydu;
 
"Biz çözüm için direniyoruz. Eğer samimi ve ciddi bir müzakere süreci başlarsa biz buna hazırız. Bunun için öncelikle, Önder Apo'nun müzakere edebilmesi için şartlarının düzeltilmesi gerekiyor. Mandella gibi özgür koşullarda müzakere edebilmesi lazım.Karşılıklı resmi, tahkim edilmiş ateşkes gerekiyor. Ve bu süreci izlemek için bir komitenin kurulması gerekiyor. İzleme heyeti o zaman kimin savaşı başlattığını takip edecektir. Ama yok eskisi gibi 'ateşkes ilan edin sonra bakarız' türünde bir sürecin anlamı yoktur."
 
Murat Karayılan TSK'nın Kandil ve Gerilla alanlarına yönelik hava saldırılarıyla ilgili kayıplara ilişkin ise "Tek kelimeyle diyebilirimki; saldırıları fiyaskodur" diyerek şimdiye kadar bu saldırılarda (Güney-Kuzey) 30 Gerillanın yaşamını yitirdiğini, bir o kadar da yaralandığını söyledi. (Hürbakış)

Editör: Wan Haber