Çorum'da yaşayan Ordulular, düzenlenen yemekte bir araya geldi.
Ordulular Platformu tarafından bu yıl 3.sü düzenlenen yemeğe Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Perşembe Belediye Başkanı Selami Çarkçı, Ordulular Platformu başkanı Aziz Usta ve davetliler katıldı. Programda bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Ordu ile Çorum arasında gönül köprüsü kurmaya çalıştıklarını belirterek, "Leblebi-Fındık kardeşliği"nin her iki şehre güzel katkılar sağlayacağını söyledi.
Orduluların Çorum'daki huzurun ve sevgi ortamının birer parçası olduklarını ve güzel işler yaparak varlıklarını hissettirdiklerini dile getiren Candan, tarih şehri Çorum ile doğa harikası Ordu'nun bağlarını güçlendirdikçe insanların bundan güçlü çıkacağını belirtti. Candan, "İş birliği imkanlarımızı ortaya koyarsak ve Ordu'daki Çorumluları da harekete geçirirsek kardeş şehir olmanın zeminini oluştururuz. Çorum da yaşan yaklaşık bin Ordulu bunu çok arzu etmektedir. Sayın Valimiz programa katılamadı ancak yemeğe katılan herkese selam ve saygılarını gönderdi. Sayın valimizin yüksek performansını takdirle izliyoruz ve çalışmalarında başarılar diliyoruz" dedi.
Ordu Perşembe Belediye Başkanı Selami Çarkcı ise Çorum'da gördüğü manzaradan çok etkilendiğini belirterek, etkinlik sayesinde Çorum'u daha yakından tanıma imkanı bulduğunu kaydetti.
Temizliği ve leblebisi ile bir marka olan Çorum'un sevgi ve hoşgörü bakımından da örnek bir şehir olduğunu vurgulayan Çarkçı, Çorum'daki Orduluların büyük şehirlerdeki hemşehrilerinin yapmadığı bir etkinliği gerçekleştirdiklerini ifade ederek, bu organizasyonun Orduluların birlik ve beraberliğe verdiği önemi ortaya koyduğunun altını çizdi.
Ordulular bulundukları şehirlere her zaman katkı sağladıklarını anlatan Çarkçı, "Barış içinde kardeşçe yaşamanın en güzel örneklerini vermişlerdir. Ordulular Çorum da mutlu ve huzurlu görmek beni ziyadesiyle sevindirdi" dedi.
Yemeğe Ankara'dan katılan eski Çorum İl Emniyet Müdür Yardımcısı Zeki Sevinç de Orduluların bir dernek çatışı altında toplanma vaktinin geldiğini söyledi.
Konuşmaların ardından Orduluların yerel sanatçısı Yener Kaya bir konser verdi. Ordu ve Çorum türküleri seslendirildiği konserde programa katılanlar halaylar çekti.
(MMY-BÖ-AŞ-Y)

13.01.2013 14:30:29 TSI

Editör: Wan Haber