Çorum polisi, 2012 yılında yaptığı başarılı operasyonlarla terör örgütünün en önemli gelir kaynaklarından biri olan kaçakçılığa büyük darbe vurdu.
Çorum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerinin yürüttüğü organizeli çalışmalar sonunda piyasa değeri yaklaşık 100 milyon TL'yi bulan yüz binlerce paket kaçak sigara, yüzlerce kilo kubar esrar, eroin ve metamfetamin gibi değişik türlerde uyuşturucu maddesinin yanı sıra insan sağlığını tehdit eden tonlarca kaçak bal, çay ile altın ele geçirildi.
Yasa dışı yollarla ülkeye sokulan uyuşturucu maddeler ve kaçak eşyalar, başta İstanbul olmak üzere, batı illeri ve Avrupa ülkelerine sevk edilmek üzere yola çıkarıldı. Edinilen bilgiler doğrultusunda risk analizi yapan KOM Şube Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan özel ekipler, operasyon için düğmeye bastı.
İl genelinde uyuşturucu madde satışı ticareti yapanlara yönelik 80 operasyon gerçekleştiren polis ekipleri, bu operasyonlarda 200 kilo 613 gram eroin, 2 kilo 588 gram esrar, 326 adet sentetik ecza maddesi, 39 kök kenevir bitkisi, 863 gram metamfetamin maddesi ele geçirirken, 173 şüpheli şahıs hakkında "Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak, bulundurmak ve Nakletmek, İzinsiz Hint Keneviri Yetiştirmek" suçlarından yasal işlem yapıldı. Haklarında işlem yapılan şahıslardan 27'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Terör örgütlerinin en büyük finansal kaynaklarının başında gelen kaçakçılık faaliyetlerine yönelik 155 başarılı operasyona imza atan Çorum polisi, operasyonlar kapsamında 665 bin 262 paket kaçak sigara, 35 bin 609 litre kaçak akaryakıt, 19 adet sahte belge, 340 adet sahte para, 230 adet cep telefonu ile 59 adet batarya, 18 bin 480 kilo gümrük kaçağı bal, 137 bin 201 adet emtia, 19 kilo 894 gram kaçak altın, 2 milyon 214 bin 100 adet makaron, 703 adet tarihi eser, 26 bin 960 kilo kaçak çay, bin 210 Adet cinsel içerikli kaçak hap ele geçirdi. Kaçakçılara yönelik düzenlenen operasyonlarda 313 şüpheli şahıs hakkında yasal işlem yapılırken, bu şahıslardan 20'si tutuklandı.
Ruhsatsız silah bulunduran, taşıyan ve satın alanlara yönelik yapılan operasyonlarda ise 8 adet ruhsatsız tabanca, 58 adet tabanca fişeği, 7 adet şarjör, 1 adet av tüfeği, 43 adet av tüfeği fişeği, 1 adet kuru sıkıdan çevrilme tabanca ele geçirilirken, 6 şüpheli şahıs hakkında yasal işlem yapıldı.

TERÖR OPERASYONLARI
2012 yılında terör örgütlerinin propaganda faaliyetlerine yönelik önemli çalışmalar yürüten Çorum polisi, DHKP-C terör örgütüne yönelik düzenlediği operasyonla terörle mücadele çalışmaları kapsamında önemli bir çalışmaya imza attı.
2012 yılı içerisinde DHKP-C terör örgütü adına Çorum'da "Halk Cephesi ve Liseli DevGenç" yapılanmaların örgütsel faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik olarak yapılan planlı operasyon kapsamında 19 şahıs hakkında adli işlem yapıldı. Bu şahıslardan 7'si tutuklanırken, 12 şahıs ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Geçen yıl Osmancık ilçesinde Hizb-ut Tahrir terör örgütü adına bildiri dağıtmak suçundan 2 şahıs yakalanırken, çıkarıldıkları adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
2012 yılı içerisinde terör örgütü içerisindeki eylem ve faaliyetlerinden dolayı adli makamlarca haklarında yakalama emri çıkartılan şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda ise 2 şahıs yakalanarak sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı.

SKOLY, SUÇLULARA GÖZ AÇTIRMIYOR
KOM ekiplerinin özverili çalışmalarının yanı sıra, birimde görevli Skoly adlı narkotik köpeği de suçluların korkulu rüyası. Bir taraftan eğitim alan, diğer taraftan operasyonlara katılan Skoly, suçlulara göz açtırmıyor. Bugüne kadar katıldığı operasyonlarda büyük başarılara imza atan Skoly'e birimdeki tüm polisler göz bebeği gibi bakıyor. Özel bir barınağı bulunan narkotik köpeği, ayrıca günün belirli saatlerinde şehrin farklı bölgelerinde eğitimden geçiyor. Sürekli antrenman yaptırılan Skoly, her an göreve hazır olarak bekletiliyor. Skoly'nin yiyecek ihtiyacına ise özel bir önem veriliyor.
(MMY-BÖ-AŞ-Y)

31.01.2013 13:42:58 TSI

Editör: Wan Haber