Çorum'da Makine Mühendisleri odası tarafından geçtiğimiz yıl denetimi yapılan 250 asansörün 232'sinin kullanılamaz durumda, 5'nin ise kullanıma uygun olduğu ortaya çıktı.
Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, makamında düzenlediği basın toplantısında asansör denetimleri sonrası ortaya çıkan gerçeği kamuoyuyla paylaştı. Çorum Belediyesi olarak ildeki asansörlü binaların denetimi için Makine Mühendisleri Odası ile protokol imzalandığını hatırlatan Başkan Külcü, 2012 yılında 2 bin 79 asansörlü binadan 250'sinin denetiminin yapıldığını açıkladı.
Külcü, denetimi yapılan 250 asansörden 232'sine 'kırmızı', 13'üne 'sarı' ve 5'ine de 'yeşil' etiket yapıştırıldığını belirterek, kırmızı etiketin kullanıma uygun olmadığı, sarı etiketin kullanılabilir olmasına rağmen bakım yapılmasına uygun olduğu, yeşil etiketin ise kullanıma uygun anlamına geldiğini söyledi.
Bina sahipleri ve yöneticilerine seslenen Külcü, "Ülkede meydana gelen doğal afetler nedeniyle bina güvenliği konusunda alınması gereken önlemler arttı. Asansörler bu önlemlerin arasında yer alıyor. Asansörlerin denetim ve bakımları periyodik aralıklarla yapılmak zorunda. Bakımı yapılmayan veya yaptırılmayan asansörlerle ilgili cezai yaptırımda bulunacağız. Cezalar ödenir ancak burada insan hayatı da var. Bir kaza yaşandığında olası bir can kaybı ve yaralanma olduğu taktirde vicdan azabından nasıl kurtulacağız. Bina sahipleri ve yöneticilerinden bu konuda hasiyet bekliyoruz" dedi.
(MMY-BÖ)

20.02.2013 19:21:20 TSI

Editör: Wan Haber