Çorum'un Sungurlu ilçesinde, çınar ağacının dalında asılı kalan karga, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.
Sunguroğlu Mahallesi'nde, çınar ağacının dalında bir karganın kanadından asılı kaldığını ve kendini kurtaramadığını fark eden vatandaşlar, durumu Sungurlu Belediyesi'ne bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, çınar ağacının en üst noktasındaki dalda asılı vaziyetteki kargaya ulaşmayı başardı.
Kargayı ağaçta çırpınırken gördüklerini ve hemen itfaiyeye haber verdiklerini söyleyen Veysel Kaleli isimli vatandaş, "Biz ne kadar avcı olsak da, can yaksak da yine de böyle yardıma muhtaç hayvanları kurtarmak lazım. Onun için haber verdik geldiniz, hayvanı kurtardınız" dedi.
Oktay Köse isimli vatandaş da, "Biz burada nakliyecilik yapıyoruz. Sabah geldik kargalar arkadaşlarının başına toplanmışlar. Daha sonra hepsi uçtu bir tanesi kaldı. Duyarlı vatandaş olarak belediyeyi aradık, itfaiye ekipleri geldi. Allah razı olsun kurtardılar" diye konuştu.
İtfaiye ekipleri ise, bu şekildeki ihbarları, canlının türü ne olursa olsun bir insan mahsur kalmış gibi en ciddi şekilde değerlendirdiklerini söyledi.
(SŞ-BÖ-SO-Y)

26.01.2013 10:13:42 TSI

Editör: Wan Haber