Çorum'un Sungurlu Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, bugün sabah saatlerinde çöken köprü ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Üzücü olayın bir inşaatın ve betonun kalitesinin kadar önemli olduğu ortaya koyduğunu dile getiren Başkan Selahaddin Uzunkaya, "Bunun sevindirici bir tarafı var hiçbir can kaybı ve olumsuzluk yaşanmadı" dedi.
"Köprünün kendi halinde çökmüş olması bizi sevindirmiş oldu diyen" Başkan Uzunkaya, "Öte yandan da bir inşaatın ve betonun önemi ortaya çıkmış oldu. Bu hem Sungurlu insanına hem de Türkiye'nin diğer illerinde yaşayan insanlara olumlu olmayan bir sonuçta olsa güzel bir örnek olduğu kanaatindeyim. İnsanlarımız bundan sonra biraz daha duyarlı olurlar kanaatindeyim. Tüm Sungurlulara büyük geçmiş olsun diliyorum. Olayın tek sevindirici tarafı herhangi bir can ve mal kaybının yaşanmaması oldu" ifadelerini kullandı.
Evden işe giderken köprünün çöktüğünü gördüğünü söyleyen bir vatandaş, "Karşıdaki muhtara köprü uçacak dedim. O da 1 yıldır köprü böyle bir şey olmaz dedi. Aradan 10 dakika geçti 10 tane öğrenci gidiyordu seslendim duymadılar. 10 tanesi geçti arkadan gelen çocuk geçemedi. Daha sonra büyük bir sesle köprü çöktü" dedi.
Bir başka vatandaş da köprünün çökük olduğunu söyleyerek, "Bir anda oldu. Ne olduğunu anlayamadık. Sonra bir çocuğun üstünde olduğunu söylediler. Daha sonra da çocuğu düştüğü yerden çekip çıkarttılar" diye konuştu.
Olay anında çay içtiğini söyleyen bir diğer vatandaş ise, "İşe gidecektim. Burada oturdum çay içiyordum. Gürültülü bir sesle köprü çöktü. Üstünde çocuk vardı Allah'tan çocuğa bir şey olmadı" dedi.
(SŞ-BÖ-AŞ-Y)

06.12.2012 16:45:11 TSI

Editör: Wan Haber