Çorum'da 2012-2013 eğitim-öğretim yılının birinci döneminin tamamlanmasıyla birlikte 102 bin öğrenci karne aldı.
19 Mayıs İlkokulu'nda daha önce karne dağıtım törenine katılacağı duyurulan eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Bakanlar Kurulu'nda dün akşam saatlerinde yapılan revizyon nedeniyle Çorum'daki programını iptal ederek, karne dağıtım törenine katılmadı. Törende velilere seslenen Vali Sabri Başköy, "Lütfen çocuklarımız karnelerini size getirdiklerinde onları küçük görmeyin ve azarlamayın. Karne notu sadece onların değil, hepimizin notudur. Çocuklarımızın moralini bozmadan, onlara yetişkin muamelesi yaparak, onları karşımıza alıp konuşarak karnelerini değerlendirmekte büyük fayda var. Kaç yaşında olurlarsa olsunlar onlara değer verip, uygun bir ortamda karşınıza alıp yetişkin gibi sakin bir üslupla konuştuğunuz zaman çocuğunuzun inanılmaz değiştiğini görebileceksiniz" dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin ise, 420 okulda 5 bin 600 öğretmenin görev yaptığı Çorum'da 102 bin öğrencinin karne aldığını söyledi.
Konuşmaların ardından Vali Başköy tarafından merkez ve Osmancık ilçesinde okul yaptıran hayırsever işadamları Atila Özejder ve Rıza Göbel'e teşekkür plaketi verildi. Okul öğrencilerinin hazırladığı gösteriler ile devam program, karne dağıtım töreninin ardından sona erdi.
(MMY-BÖ-CC-Y)

25.01.2013 15:10:23 TSI

Editör: Wan Haber