Çorum polisi yılbaşı gecesi kutlama yapmak için silahla havaya ateş eden 26 kişiyi suçüstü yakalandı.
Konuya ilişkin olarak yazılı bir açıklama yapan Çorum Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan, vatandaşların yılbaşını huzur ve güven ortamı içerisinde geçirmelerini sağlamak amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü tarafından alınan tedbirler sonucu halkın huzur ve güvenliğine yönelik önemli bir olay meydana gelmediğini söyledi.
Bununla birlikte gerek yazılı gerekse görsel basında yapılan uyarılara rağmen yılbaşı kutlamalarında silah kullanmayı adet haline getiren 26 şahısın kullandıkları 22 tabanca ve 4 pompalı tüfekle birlikte polis ekipleri tarafından yakalandıklarını açıklayan Doğan, "yakalanan şahıslardan elde edilen silahların muhafaza altına alındığını, gerekli adli ve idari işlemlerin başlatıldığını açıkladı.
Doğan, "Ülkemizde neredeyse her gün yazılı ve görsel basın organlarında ateşli silahların anlamsız bir şekilde bir şekilde kullanılmasından kaynaklanan acı olaylara şahit olmaktayız. Ancak buna rağmen bazı vatandaşlarımızın tüm halkımızca da kınanan ve ülkemizin gelişen imajına yakışmayan bu tür davranışlara tevessül ettikleri görülmektedir. Çorum polisi, olarak halkımın huzur ve güven ortamını bozmaya yönelik bu tür davranışlarla mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir" dedi.
(MMY-BÖ-AŞ-Y)

01.01.2013 14:34:48 TSI

Editör: Wan Haber