Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, bilgi çağının en önemli güç olduğunu belirterek, bilgili, donanımlı insanların var olmasının Türkiye'nin geleceği açısından son derece önemli ve vazgeçilmez bir alan olduğunu dile getirdi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Çorum Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) yapılacak 24 derslikli Endüstri Meslek Lisesi için protokol imzalandı. TOBB İkiz Kuleler'de gerçekleştirilen törene, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu ve Milletvekilleri Murat Yıldırım ve Cahit Bağcı ve Çorum Valisi Sabri Başköy katıldı.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, bilgi çağının en önemli güç olduğunu belirterek, bilgili, donanımlı insanların var olmasının Türkiye'nin geleceği açısından son derece önemli ve vazgeçilmez bir alan olduğunu dile getirdi. Türkiye'nin hem hükümetiyle hem sivil toplum örgütleri hem de meslek odalarıyla bu konuda büyük bir duyarlılık içerisinde olduğunu ifade eden Yazıcı, "Çorum'daki bu eğitim yatırımıyla ilgili de çok şey söylenebilir. Hem meslek lisesi olması hem de OSB'nin içerisine kurulması çok faydalı olacaktır" dedi.
Yazıcı, bu tür hayır işlerinde her bir insanın, her bir müteşebbisin katkısının olduğuna dikkat çekerek, "Bunların kimi tüccar, kimi sanayici, kimi esnaftır. İşte onların katkılarıyla buralarda biriken paralar, yine bu eğitim müesseselerinin yaptırılmasında geriye dönüyor. Onun kıymetini bilmeniz gerekir" şeklinde konuştu.

"NE İŞ YAPARSIN SORUNUN CEVABI, 'HER İŞİ YAPARIM' OLDUĞU SÜRECE KALİTELİ ÜRETİM YAPAMAYIZ"
Hisarcıklıoğlu, geniş bir yelpazede üretim yapma becerisine sahip olmanın, gerçekten büyük bir zenginlik olduğunu söyleyerek, şu anda Çorum'da yatırım yapmanın Ankara'da yatırım yapmaktan daha karlı olduğunu bildirdi. Çorumlu sanayicinin yeni ortamda bu durumu avantaja çevirmek yapması gerekenler olduğunu hatırlatan Hisarcıklıoğlu, "Geleneksel sektörleri koruyarak daha nitelikli üretim yapmanın yolu mutlaka bulunmalı. Bu arayış Çorum için ortaya konmalı diye düşünüyorum" diye konuştu.
Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin en büyük sorununun mesleksizlik olduğuna dikkat çekerek, "Ne iş yaparsın sorunun cevabı, 'her işi yaparım' olduğu sürece kaliteli üretim yapamayız. İnsanımızı yücelttiğimiz ölçüde ülkemizin değerini artırabiliriz. Bir ülkenin hayallerinin, hedeflerinin, gerçeklerinin sınırını eğitimli insanları belirler. 10'lar kulübünün anahtarı, kaliteli eğitim, kaliteli insan, kaliteli üretimden geçiyor" ifadesini kullandı.
Çorum Valisi Sabri Başköy, kalifiye işçi bulunması konusunda yaşanılan sıkıntının bu okul sayesinde giderileceğini belirterek, "İnşallah bundan sonra TOBB ile olan birlikteliğimiz devam edecek" değerlendirmesinde bulundu.
(PS-ÖZ-Y)

22.01.2013 17:58:00 TSI

Editör: Wan Haber