AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, Çorum kent meydanı projesinde en büyük engelin aşıldığını söyledi.
Parti binasında bir basın toplantısı düzenleyen AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, kent meydanı projesi ve Hitit Üniversitesi'nin Güney yerleşkesi konularında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la yaptıkları görüşmeler hakkında bilgi verdi.
AK Parti İl Başkanları toplantısında Başbakan Erdoğan ile bu iki konu hakkında görüşme yaptıklarını açıklayan Ceylan, Kent meydanı projesi ve yerleşke konusunda yaşanan sorunların çözüme kavuşturulması noktasında Başbakan Erdoğan'ın ilgili makamlara talimat verdiğini açıkladı.
Meydan projesi kapsamında Tekel binasının Çorum Valiliğine devredileceğini dile getiren Ceylan, "Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından daha önce satışı yapılması planlanan bina Başbakanımızın talimatıyla Valiliğe devredilecek. Bu devirle birlikte meydan projesinin önündeki en büyük engelde kalkmış olacak. Bu konuda son noktayı Sayın başbakanımız koydu" dedi.
Güney yerleşkesi konusunda yaşanan sorunları da Başbakan Erdoğan'a aktardıklarını dile getiren Ceylan, yerleşke projesi içerisinde yer alan askeri kışla ile ilgili bakanlıkların çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.
Çorum'a gelecek her hizmetin takipçisi olduklarını dile getiren Ceylan, gelinen süreçte katkısı bulunan herkese teşekkür etti.
(MMY-BÖ)

17.01.2013 19:19:04 TSI

Editör: Wan Haber