Çorum İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Çocuklarımıza Sahip Çıkalım" projesi kapsamında ildeki uçucu madde bağımlığı oranı düşürülürken, bağımlı olan çocukların büyük bir kısmının tedavisi sağlanarak topluma kazandırıldı.
Çorum'da uçucu madde bağımlılığı ile mücadele amacıyla 2010 yılında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Halk Sağlığı İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürütülen proje kapsamında uçucu madde kullanan çocukların tespiti yapılarak, tedavilerinin yapılması ve topluma kazandırılması amaçlanıyor.
2010 yılından bugüne kadar yürütülen çalışmalar sonucunda uçucu madde kullanan çocukların tespiti yapılarak Çocuk Koruma Kanununa göre tedavilerinin sağlanmasına yönelik "Sağlık Tedbir kararı" alındı.
Haklarında "Sağlık Tedbiri Kararı" alınan çocuklarımızın gerek il içi ve gerekse il dışı imkanlarla tedavileri sağlanmaya çalışıldı. Ayrıca, ortaokul mezunu çocuklardan gönüllü olanlar, Çorum İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından açılan mesleki kurslara yönlendirilerek, özel sektör tarafından istihdam edilmesi sağlandı. Proje ile birlikte eğitimini yarıda bırakıp, yeniden eğitime devam etmek isteyen bazı çocukların okuluna geri dönmeleri sağlandı.
Proje kapsamında uçucu madde bağımlısı çocukların annelerine yönelik Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı olarak faaliyet gösteren Toplum Ruh Sağlığı Merkezi personeli tarafından "Annelerin Çocuklara Yaklaşımı ve Davranışları" konulu aile eğitim verilirken, madde bağımlısı çocuklarda rehabilitasyon amaçlı Toplum Ruh Sağlığı Merkezine yönlendirildi.
(MMY-BÖ)

10.01.2013 19:22:10 TSI

Editör: Wan Haber