Çorum Belediyesi, sosyal hizmet çalışmaları kapsamında 65 yaşın üzerinde 107 aileye evde bakım hizmeti veriyor.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde yaşlılara bakım hizmetinin artarak devam ettiğini söyledi. İlde yaşayan yaşlıların günlük yaşamlarını kolaylaştıracak ev temizliği hizmetinin belediye görevlileri tarafından yerine getirildiğini belirten Başkan Muzaffer Külcü, temizlik hizmetinin 65 yaş üzeri ve bakacak kimsesi olmayan yaşlıları kapsadığını ifade etti.
Külcü, toplumsal huzur ve barışın sürdürülebilir kalkınmadan geçtiğini, bunu başarmak için de sosyal devletin güçlendirilmesinin önemli olduğunu vurguladı. Bu anlayıştan hareketle sosyal belediyecilik alanında Çorum'da yeni uygulamalar başlattıklarını vurgulayan Külcü, çağımızda yerel yönetimlerin en önemli görevlerinden birinin sosyal değer üretmek olduğunu ifade etti.
Külcü, "Belediye olarak şu anda ancak bize gelen, bize ulaşan talepleri değerlendirebiliyoruz. Ancak Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Benim fakirim, fukaram gelemeyebilir, hakkını arayamayabilir, siz gidip onu bulacaksınız'' söylemlerinden hareketle vatandaşlarımıza kendimiz ulaşıyoruz. Bakıma, yardıma muhtaç aileleri biz tespit edip, ayağına biz gidiyoruz. Vatandaş odaklı belediyecilik hizmeti gerçekleştiriyoruz. Sosyal yardım ekiplerimiz bu bilinçle çalışmalarına devam etmektedir" dedi.
(MMY-BÖ)

03.02.2013 18:05:06 TSI

Editör: Wan Haber