Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde önceki gün Cumhuriyet Meydanı'nda açlık grevine başlayan Daiyang-SK metal işçilerine avukatlar destek verdi.
Çorlu'da önceki gün açlık grevi başlatan grevdeki işçilere bir destek de Tekirdağ Barosuna Çorlulu avukatlardan geldi. Cumhuriyet Meydanı'nda açtıkları çadır ile başlattıkları açlık grevine başlayan işçilerin yanına gelen yaklaşık 30 avukat basın açıklaması yaptı.
Çorlu'daki Avukatlar adına basın açıklamasını okuyan Umut Azgüler, "Daiyang-SK Metal işyerinde 14 Kasım 2012 tarihinde başlayan yasal grev uygulaması devam etmektedir. Bu grev sürecinde şirket yönetiminin, yasa tanımaz tutumunu daha da sertleştirerek, grevin kırılması için yasadışı yöntemlerle, yoğun bir çaba içerisine girdiğini basından biliyoruz. Grev kararı alınmadan önceki süreçte de işçilerin örgütlenmesi önünde çeşitli engeller çıkartıldığını, sendikalı olmasından hareketle birçok işçinin işten atıldığını ve fakat mahkeme kararı ile tekrar işe iade edildiğini biliyoruz. Bugün bu sürecin zor bir dönemecine girilmiştir. Grev açlık grevleri ile devam ettirilmektedir. Bu nedenle işverenin inatlaşmak yerine bu insanların sesine kulak vermesi gerekmektedir" dedi.
Avukat Umut Azgüler, "Talepleri asgari ücret düzeylerinde olan ücretlerini ve çalışma koşullarını iyileştirmek olan Diayang SK çalışanları yaklaşık 3 yıl önce Anayasa, ulusal ve uluslar arası sözleşmelerden kaynaklanan haklarını kullanarak Birleşik Metal İş Sendikasına üye olmuşlardır" diye konuştu. Avukat Azgüler, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bu talepleri dikkate almayarak uzlaşmaz tavır sergileyen Daiyang SK adlı şirketi Tekirdağ Barosuna bağlı Çorlulu avukatlar olarak kınıyoruz. Grevde olan Birleşik Metal İş Sendikasına bağlı işçilerin haklı mücadelelerinde sonuna kadar yanlarında olduğumuzu, her türlü hukuki yardımda bulunacağımızı, Daiyang SK isimli şirketin bu haklı taleplere kulak vererek inadından vazgeçmesini, örgütlenmek herkesin olduğu gibi bu işçilerin de yasal hakları olduğunu hatırlatarak, işverenin bu yoldan bir an önce dönmesi gerektiğini belirtiriz. Bu duygu ve düşüncelerimizi kamuoyu ile paylaşmak ve açlık grevlerinde olan işçiler ile dayanışma içerisinde olmak adına bugün buradayız. Grevdeki işçilere başarılar diliyoruz. Herkese desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz."
(SŞ-YHY-Y)

24.01.2013 20:09:31 TSI

Editör: Wan Haber