Çorlu'da Romanların yaşadığı Hıdırağa Mahallesi'ni Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan ziyaret etti. Kaymakam Doğan: "Mahalledeki dernek ve kahvehaneleri tek tek dolaşarak; "Bizim roman vatandaşlarımız 2013 yılında daha güzel koşullarda yaşamayı hak ediyor" dedi. Roman vatandaşlar Kaymakamı 'En Büyük Başkan Bizim Başkan' ve 'Ev İsteriz' sloganları ile karşıladı.
Geçtiğimiz haftalarda Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya başkanlığında, Tekirdağ Polisevinde gerçekleştirilen toplantıda roman vatandaşların sorunları dinlendi. Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve Roman Dernekleri başkanlarının katıldığı toplantısı sonrasında düşünülen kentsel dönüşüm projesi için çalışmalar hızlı bir şekilde başladı.
Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ve Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan'ın başlattığı çalışmalar kapsamında roman vatandaşlar için kentsel dönüşüm projesi düşünülüyor. Bu proje nedeniyle de çalışmalara başlayan Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan önceki gün Çorlu'da hazineye ait yerlerin tespitini yaparak arazileri yerinde inceledi. Kentsel dönüşüm projesinin yapılabileceği yerleri Milli Emlak Müdürü ile birlikte inceleyen Kaymakam Doğan, tespit ettiği yerleri vatandaşlarla paylaşmak için yaşadıkları yerde ziyaret etti.
Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, kentsel dönüşümün yapılabileceği arazileri incelemesinin ardından Hıdırağa Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlarla bir araya geldi. Kaymakam Doğan'a İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı İzzet Ersoy, İŞKUR Tekirdağ İl Müdürü Şerafettin Küçük, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Okumuş eşlik etti. Hıdırağa Mahallesi'nde bulunan dernekleri ve kahvehaneleri tek tek dolaşan ve tüm vatandaşlara bilgiler veren Kaymakam Doğan, kentsel dönüşüm projesi ile ilgili vatandaşların sorularını yanıtladı.
Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan kentsel dönüşüm projesi ile ilgili bilgiler vererek; "Şimdi güzel bir proje başlatıyoruz. Depreme dayanıklı yeni konutlar yapılması gerekiyor. Bu binalar inanan depreme dayanıklı değil. Hiçbirisinin depremle ilgili dayanıklılığı yok. Depreme dayanıklı olmadığı için yıkılır gider. Hazineye ait yerleri inceledim. Ayaklarım çamur içinde kaldı ama sizler için bütün yerleri gezdim. Birkaç yer beğendim, dernek başkanlarımla da beraber onlarla birlikte gezeceğim, sizlerinde bizzat beğenmeniz şartıyla istiyorum. Çorlu'nun en güzel yerinde iki katlı, tek katlı, ailenin yapısına ve büyüklüğüne göre çok güzel bir proje olacak" dedi.
Sık sık vatandaşların sorularıyla konuşması kesilen Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan; "İçerisinde Sağlık Ocağı, Okulu, Spor tesisleri olan, Dernek merkezi, Camisi, parkları olan, pazaryeri olan, resmi konut alanlarının olduğu güzel bir proje başlatılmış ama yarım kalmış. Sayın Valimiz Ali Yerlikaya'ya da arz edeceğiz. Bu projeyi TOKİ'ye yaptırırsak kimisini sosyal konut olarak kimisi ne kentsel dönüşüm olarak ikişer katlı, bahçeli evler yaparsak sizleri huzurlu bir hayata, gençlerimizi geleceği hazırlarız. Böyle gelip böyle gitmesin, bizim buradaki vatandaşlarımız da birinci sınıf vatandaştır. Birinci sınıf yaşama hakkı var. Birinci sınıf yaşamak içinde önce mekan çok önemli. Dünya'da mekanın yoksa hayatın hiçbir anlamı yok" diye konuştu.
Kaymakam Doğan, "Bu daha teklif aşamasında, sizler kabul eder misiniz? Bakanlık kabul eder mi? Bugün buraya o yüzden geldim, sizlerin fikirleri bizim için çok önemlidir. Birinci yer Çevre yolunda İstanbul istikametinde, benim çok hoşuma gitti, çok güzel bir yer. 85 dönüm, sizin mahallenize yakın bir yer. Evlerin güzelliğini görseniz, hoşunuza gidecek. Burada bin 700 hane olduğunu söylüyorlar. Tapusu olanlara bedeli karşılığında ev verilecek. Kendi tapusu olanlara kentsel dönüşümde ve sosyal konutta tapusu olanlara zaten devlet bunun parasını tespit ediyor. Sosyal konuttan aynısını değişiyor" şeklinde konuştu.
Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, vatandaşların sorduğu soruları yanıtlayarak; "Tapusu olmayanlara devlet aynen kira öder gibi, en ucuz, faizsiz şekilde ev sahibi olacak. İşi olmayanlarda İŞKUR sayesinde iş bulacaklar. Gençlerimize doğru düzgün yaşayacağı yerler yapsak, güzel olmaz mı? Çatısı akmayan, yolu çamur olmayan evlerde oturmak istemez misiniz?" dedi.
Vatandaşların "En Büyük Başkan Bizim Başkan" ve "Ev İsteriz" sloganları ve alkışlarıyla karşılaşan Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, vatandaşların merak ettiği soruları da yanıtladı. Dernek lokalinde düzenlenen toplantının ardından Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan ve beraberindekiler Hıdırağa Mahallesi'nde bulunan kahvehaneleri de tek tek gezerek vatandaşlarla görüştü ve kentsel dönüşüm ve sosyal konut projesi ile ilgili bilgiler verdi.
(SŞ )

01.02.2013 16:20:13 TSI

Editör: Wan Haber