Tekirdağ Vergi Dairesi Denetmenleri ve Çorlu Polisinin ortaklaşa yaptığı çalışmalarda 3 işyerinde gümrük kaçağı sigara satışı yapıldığı tespit edildi. Yaklaşık 300 paket kaçak sigara polis ekipleri tarafından muhafaza altına alınırken işyerleri hakkında yasal işlem yapıldı. Ayrıca Çorlu KOM ekiplerinin yaptığı bir başka çalışmada ise yaklaşık 900 paket kaçak sigara daha yakalandı.
Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri ile Tekirdağ Vergi Dairesi Denetmenlerinin ortaklaşa yaptıkları çalışmalar sonucunda Reşadiye Mahallesi Mustafa Kemal Caddesi üzerinde bulunan bir işyerinde gümrük kaçağı sigara satışı yapıldığı tespit edildi. İşyerinde gümrük kaçağı sigara satışının yapıldığının belirlenmesinin ardından kontrol gerçekleştiren ekipler işyerinde yaklaşık 150 paket kaçak sigara ele geçirdi.
Ele geçirilen sigaralarla ilgili olarak hem Tekirdağ Vergi Dairesi Denetmenleri hem de Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri olayla ilgili olarak soruşturma başlattı. İşyeri sahibi B. K. ise polis ekipleri tarafından Cumhuriyet Polis Merkezi'ne götürülerek ifadesine başvuruldu. Gün boyunca Vergi Denetmenleri ve polis ekiplerinin yaptıkları çalışmalar sonucunda toplamda 300 paket kaçak sigara yakalandı.
Öte yandan Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri de şüphelendikleri aracı durdurarak kaçak sigara ele geçirdi. Sürücülüğünü K. Ç.'nin yaptığı ve içerisinde daha önce hakkında bir çok kez aynı suçtan yakalanan M. A.'nın bulunduğu araç içerisinde yapılan kontrolde 900 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.
(SŞ)

08.02.2013 20:34:45 TSI

Editör: Wan Haber