Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde polisin düzenlediği operasyonda 7 milyon makaron on binlerce parfüm ve sıvı deterjan ele geçirilirken, 7 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Çorlu'da Yeni Sanayi Sitesi içerisinde yer alan bir iş yerinden araçlara kaçak malzeme yükleneceği duyumları üzerine harekete geçen Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği (Çorlu KOM), bahse konu iş yeri çevresi ile sanayi sitesi giriş ve çıkışlarında güvenlik tedbiri alarak iş yerini izlemeye başladı.
Gece yarısı 34 FL 6086 plakalı otomobil ve arkasında bulunan 06 YA 500 plakalı kamyonun Yeni Sanayi Sitesine giriş yaptığını belirleyen ekipler, kamyonun iş yerine gelmesinin ardından 34 RB 134 plakalı bir başka kamyonun iş yerinden ayrıldığını fark etti. Yeni Sanayi Sitesi çıkışında kamyonu durduran Çorlu KOM ekipleri bir kamyon dolusu makaron ele geçirdi.
Çorlu Cumhuriyet Savcılığı'ndan alınan arama kararı üzerine iş yerine baskın yapan polis ekipleri iş yerine giriş yapan kamyona yükleme yapıldığını tespit etti. Yapılan incelemelerde gümrük kaçağı olduğu tespit edilen ve yurda kaçak yollarla sokulduğu tahmin edilen bir kamyon dolusu parfüm ve sıvı deterjan ele geçirildi.
Çorlu KOM ekiplerinin yaptıkları incelemede 34 FL 6086 plakalı otomobil içerisinde bulunan kişilerin kaçak malzemelerin sahibi olduğu ve kamyona eskortluk yaptığı da belirlendi. Olayla ilgili olarak toplam 7 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerden F.K. ve S.İ. adlı kişilerin mal sahibi, Z.S., H.S.'nin kamyon şoförleri, yabancı uyruklu oldukları belirlenen Ö.C., H.T .ve B.K.'nin ise malları kamyonlara yükleyen kişiler oldukları belirlendi. Çorlu KOM ekiplerinin yaptığı operasyonda yaklaşık 7 milyon makaron ele geçirildiği, bu makaronların İstanbul'da doldurularak piyasaya sürüldüğü belirlendi. Gümrük kaçağı olarak el konulan on binlerce parfüm ve sıvı deterjanın da başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlerde piyasaya sürülmesine çalışıldığı belirtildi.
Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü bahçesinde operasyonu gerçekleştiren polisler ve birim amirleri ile birlikte basın mensuplarının karşısına geçen Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, polis ekiplerinin yaptığı başarılı operasyonların sürdürüleceğini söyledi.
(SŞ-ÖZ-Y)

10.01.2013 19:04:00 TSI

Editör: Wan Haber