Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi (EBBL) 10. Grupta yer alan Çorlu temsilcisi Çorlu Şifa Trakyagücüe, Çorlu Kapalı Spor Salonunda oynanan maçta İstanbul ekibi Pendik Yıldızları'nı 84-64 gibi farklı bir skorla yenmeyi başardı. Çorlu Şifa Trakyagücü son periyottaki oyunu ile farka gitti.
Geçtiğimiz hafta beklenmedik bir yenilgi alan ve ligde galibiyeti bulunmayan Rima UPS takımına tek sayı farkla mağlup olan Çorlu Şifa Trakyagücü yaşadığı kaybı Pendik Yıldızları önünde telafi etti. Çorlu Kapalı Spor Salonunda oynanan maçta ilk periyodu geride tamamlamasına karşın ilk yarıyı ve üçüncü periyodu önde tamamlayan Çorlu ekibi son periyotta farkı açarak müsabakadan 84 64 galip ayrıldı.
İlk periyotta 17 14 geride olmasına karşın ikinci periyodu 26 19 önde tamamlayan Çorlu ekibi ilk yarıyı 40 36 üstün tamamladı. Üçüncü periyodu 65 62 önce geçen Çorlu Şifa Trakyagücü final periyodunda 19 2'lik seri yakalayarak karşılaşmayı 84 64 üstün tamamladı.
Bu sonuçla ligin 2. sırasındaki yerini koruyan Çorlu Şifa Trakyagücü kritik bir sürece de girdi. Bu süre zarfında önce kendisi ile aynı puanda bulunan Yeşilyurt takımı ile deplasmanda ardından da ligin yenilgisiz lideri İstanbul DSİ ile Çorlu'da karşılaşacak olan Çorlu Şifa Trakyagücü bir sonraki karşılaşmada ise Lüleburgaz deplasmanında ilk 3 sıra için iddiası devam eden Trakya Ergene takımı ile karşı karşıya gelecek.
Çorlu Şifa Trakyagücü bu maçlardan herhangi birini kazanması durumunda adını bir üst tura yazdırma şansı yakalayacak.
EBBL'de devam eden 12 grupta gruplarında ilk 3 sırayı alacak takımlardan toplam 36 takımın adını bir üst tura yazdıracak. 36 takımın gruplara ayrılması ile bölgesel ligin ardından basketbol 3. ligi başlayacak.
(SŞ )

01.01.2013 17:30:55 TSI

Editör: Wan Haber