Türkiye Basketbol 3. Ligi (TB3L) B Grubunda yer alan Çorlu temsilcisi Çorlu Şifa Trakyagücü Çorlu Kapalı Spor Salonunda oynanan maçta ilk hafta maçlarını lider olarak geçen ve bölgesel ligde oynadığı 12 maçın 11'ini kazanma başarısı gösteren Ankara temsilcisi ASE Anadolu Basket takımını 92-89 yenmeyi başardı.
Çorlu Kapalı Spor Salonunda oynanan ve Can Mavisu ile Mehmet Onur Sönmez hakem ikilisinin düdük çaldığı maçta Çorlu Şifa Trakyagücü özellikle 3. ve 4. periyotta ortaya koyduğu direnç ve mücadele ile galibiyete uzanmasını bildi. İki takımında sayı üretmek zorlandıkları ilk periyodu 12 11 önde kapatan Çorlu Şifa Trakyagücü ikinci periyotta potasında 38 sayı görünce devreye 42 49 geride girdi.
3. periyottan itibaren oyuna yeniden ortak olan ve bir ara skoru 57 57 eşitleyen Çorlu temsilcisi 20 15 önce kapattığı 3. periyodun sonunda farkı 2 sayıya kadar indirerek skoru 62 64'e getirdi. Son periyotta faul problemi yaşamasına ve 2 etkili oyuncusunun 5 fauller erken bir şekilde kenarda kalmasına karşın Çorlu Şifa Trakyagücü son saniyeleri tam bir taktik savaşı şeklinde geçen maçın son bölümlerini antrenör Ahmet İmamoğlu'nun çizdiği oyunları sahaya kusursuz bir şekilde yansıtarak tamamladı ve karşılaşmadan 3 sayı farkla 92 89 galip ayrılan taraf oldu.
Geçtiğimiz hafta İstanbul deplasmanında İTÜ karşısında 3 sayı farkla mağlup olan Çorlu temsilcisi 3. ligdeki ikinci maçını kazanarak ligde iddialı olduğunu bir kez daha ortaya koydu. 6 takımlı ligde 2. maçlar sonunda 3. sırada kendisine yer bulan Çorlu ekibi gelecek hafta Tunceli deplasmanında Dersimspor ile karşı karşıya gelecek. Geride kalan 2 maçta galibiyeti bulunmayan Tunceli ekibi karşısında galip gelmesi durumunda Çorlu Şifa Trakyagücü ilk 4 sıra için avantaj yakalayacak.
(SŞ)

19.02.2013 18:57:57 TSI

Editör: Wan Haber