Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) Projesi kapsamında Çorlu'da pilot okul seçilen iki okuldan biri olan Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi'nde düzenlenen tablet dağıtım törenine katıldı. Kaymakam Doğan yeni dönem ile birlikte öğrencilerin çok daha şanslı olduklarını söyledi.
Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi'nde okulun 9. sınıf öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen tablet dağıtım törenine Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Okumuş ile birlikte katılan Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan: "Fatih Projesi kapsamında öğrencilerimiz artık çağın gereksinimlerine uygun teknik bir şekilde teknolojinin gerektirdiği şekilde eğitim ve öğretim yapmaları için Sayın Başbakanımızın başlatmış olduğu Fatih Projesi kapsamında artık bütün öğrencilerimizin birer tablet bilgisayarı olacak. Tablet bilgisayarla, akıllı tahtalarla artık yavaş yavaş defterlerin kitapların yerini bunlar alacak" dedi.
Şimdi dersleri bir belgesel izler gibi izleyerek öğreneceksiniz. Faydalı konuları, bilimsel konuları bilimsel bir anlatımla takip edeceksiniz. Son derece güzel, çok şanslısınız diyen Kaymakam Doğan: "Fatih Projesi kapsamında Sayın Başbakanımızın, devletimizin, hükümetimizin başlatmış olduğu proje. 3 yıl içerisinde bütün okullarda bu yaygınlaştırılacak bu çerçevede okulların teknik donanımları hazırlanıyor. Bu okul öncelikle başladı çünkü bu okulun alt yapısı müsaitti ve çalışmalar kısa sürede bitirildi. Bu okulda teknik donanım öncelikli olarak bitti ve önce burada başladı" diye konuştu.
Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan: "Önce okulların teknik donanımları oluşturuluyor sonra da tabletler dağıtılacak. Bu çerçevede ilçemizde ilk dağıtım sizin okulunuzda, sizin sınıfınızda başlıyor. Bundan sonra diğer sınıflara da diğer okullara da belirli zaman içerisinde yaygınlaştırılacak. Tabi önce teknik donanımlar yapılacak. Diğer okullarda da yapılacak daha sonra Türkiye çapında da bu yaygınlaştırılarak 3 yıl içerisinde hükümet programı çerçevesinde de bütün okullara yaygınlaştırılacak. En şanslı olan sizsiniz bugün basın mensuplarımızın huzurunda Çorlu'muzsa Fatih Projesi kapsamında ilk tabletleri size veriyoruz. Hayırlı olsun. İnşallah gelecekte çok başarılı öğrencilerimiz olacak. Artık dünyayı araştıran, sorgulayan inceleyen gençlik yetişiyor. Artık bilgiye ulaşmak önemli değil, çok kolay, zor değil artık bilgiyi kullanmak önemli hale geldi. Bilgiyi kullanmak da bu kadar kolayken teknolojik imkanlarla, görsel metalarla kolayken başarılı olmak da son derece kolay olacak. Bir zamanlar yansı ile ders yapıldığı zaman kendimizi şanslı hissederdik, hoşumuza giderdi. Şimdi çok daha ileri aşamasına geldi" şeklinde konuştu.
1991 yılında Amerika'ya gittiğini ve kütüphaneye gittiğinde gördüğü bir sistemden dolayı imrendiğini de aktaran Kaymakam Doğan: "Kütüphaneye gittiğimde aradığınız kitabın ismini bilgisayara yazıyordunuz kitabın nerede olduğu çıkıyordu gidip alıyordunuz, imrenmiştim. Şimdi 20 22 yıllık süreç içerisinde ne kadar geliştiğimizi gösteriyor. O zamanlar bizim için bunlar hayal gibi gelirdi. Şimdi onları çok çok aştık. Biz bilimde, teknoloji de son yıllarda ülke olarak çok büyük bir mesafe kat ettik. Ulu Önder Atatürk'ün belirttiği gibi çağdaş medeniyetlerin çok daha üzerine çıkma konusunda, çok güzel bir geleceğimiz olması konusunda bütün toplum olarak güzel gelişme gösteriyoruz. Bu güzellikleri sağlayan eğitim camiamıza teşekkür ediyorum. Sayın Başbakanımıza, bakanımıza teşekkür ediyorum, valimize teşekkür ediyorum emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi'nde 210 öğrenci ve 53 öğretmene akıllı tabletlerden dağıtıldığını belirten Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Okumuş ise: "Bu projenin ilk ayağı liselerden başlıyor. Daha sonra ortaokullar ve ilkokullara tablet bilgisayarlar verilecek. İlk olarak pilot okullarda daha sonra tüm okullarda uygulanacak. 9. sınıf öğrencilerinden başlanacak. Proje ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığımıza ve Başbakanımıza teşekkür ediyorum" dedi.
Çorlu Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Müdürü Bekir Ateş de Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan ve Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Okumuş'a tablet dağıtım törenine katıldıkları için teşekkür ederek: "Bizi onurlandırdılar, destek oldular bize şevk verdiler. Şanslı bir okuldayız. Bunun karşılığı olarak da Kaymakamımızı inşallah sene sonunda öğrencilerimizin mezuniyetine davet ederiz ve öğrencilerimizin başarıları ile kazandıkları üniversiteler ile teşekkür ederiz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan ve Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Okumuş öğrencilere tabletleri dağıttılar. Tablet verdiği her öğrenci ile sohbet eden Kaymakam Doğan öğrencilerin hangi meslekleri seçmek istediklerini de sordu. Kaymakam Doğan daha sonra öğrencilere başarılar dileyerek okuldan ayrıldı.
(SŞ )

15.02.2013 12:02:24 TSI

Editör: Wan Haber