Çorlu Yeşiltepe Mahallesi'nde bulunan Kars, Ardahan, Iğdır Yardımlaşma Kültür ve Dayanışma Derneği'nin açılışı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü ve Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'ın da katıldığı törenle gerçekleştirildi.
Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, CHP Çorlu İlçe Başkanı Adnan Kum ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ile beraber Çorlu Yeşiltepe Mahallesi'nde bulunan dernek binasının açılışını yapan Köprülü, bu derneğin Çorlu için bir kazanım ve önemli bir hizmet olduğunu vurguladı.
Açılışta konuşan Köprülü; Tekirdağ sınırları içinde yaşayan herkesin hemşeri olduğunu, hemşeri olmanın aynı yerde doğmakla olunmadığını aksine, aynı kahvede beraber sohbet etmenin, aynı sokakta dolaşmanın, aynı bakkaldan alışveriş yapmanın, aynı düğünde bulunmanın, aynı cenazede saf tutmanın gerçek hemşerilik anlamına geldiğini vurguladı.
Kars, Ardahan, Iğdır'ın havasının soğuk olduğunu ancak insanlarının bir o kadar sıcak olduğunu ifade eden CHP'li Köprülü, kendisini dinleyen vatandaşlara birlik, beraberlik çağrısı yaptı.
Derneğin Çorlu'da açılmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirten Köprülü, dernek yöneticilerine ve dernek başkanına, vereceği hizmetlerden ötürü şimdiden teşekkür etti.
(SŞ)

19.02.2013 18:58:46 TSI

Editör: Wan Haber