Çorlu Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü tarafından 2012 yılında çok sayıda su ve kanal arızası giderildi. En fazla arıza Ağustos ayında yaşanırken en az arıza ise Aralık ayında meydana geldi. Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt; "2012 yılında 13 bin 147 arıza giderildi, bin 450 abonesiz kullanıma engel olundu ve abone yapıldı. 6 bin 118 kişinin de su borcundan dolayı suyu kesildi" dedi.
Çorlu Belediyesi'nin 2012 yılında yaptığı çalışmalar göz dolduruyor. İşletme ve İştirakler Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmaları tek tek açıklayan Çorlu Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt; "Su nedeniyle bin 863 su arızası giderildi. 150 adet yeni bina bağlantısı yapıldı. Bin 270 kanal kazı çalışması yapıldı. Yeni apartmanlara 238 kanal bağlantısı yapıldı" dedi.
2012 yılında toplam 9 bin 435 kanal şikayeti aldıklarını söyleyen Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt; "Toplamda ekiplerimiz tarafından bin 450 abonesiz kullanıma engel olundu ve abone yapıldı. 6 bin 118 kişinin su borcundan dolayı suyu kesildi. İşletme ve İştirakler Müdürlüğümüze 13 bin 452 su ve kanalizasyon şikayeti geldi. Bunların 13 bin 147 adedi çözüldü" diye konuştu.
Yapılan çalışmaları istatistik olarak tuttuklarını belirten ve her türlü çalışmanın bilgisinin mevcut olduğunu ifade eden Başkan Yardımcısı Sarıkurt; "Su ile ilgili en çok arızayı Ağustos ayında yaşadık. Su ile ilgili en az arızayı ise Aralık ayında yaşadık. Su arızasının Ağustos ayında yaşanmasının nedeni ise yaz ayı olması nedeniyle ve tüketimin had safhaya çıkmasından dolayı problemler ve arızalar yaşanıyor. Aralık ayında ise en arızanın yaşanma nedeni olarak ise kış ayı ve tüketimin azalması diyebiliriz" şeklinde konuştu.
Kanal ekiplerinin çalışmaları hakkında da ayrıntılı şekilde bilgiler veren İşletme ve İştirakler Müdürlüğü'nden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt; "Kanal ekiplerimizin yoğunluk tarihi Mayıs ve Haziran aylarında şeklinde ortaya çıkıyor. Bu da genellikle yaz yağmurları nedeniyle. Kanal abone bağlantısında talepleri ilk hafta yüzde 34 oranında çözdük. 15 gün içerisinde yüzde 26 oranında çözdük. 30 gün arasında yüzde 17 oranında çözdük. Vatandaşlarımızın yüzde 70 civarında da 1 aylık gibi bir sürede kanalizasyon bağlantısı talepleri karşılanıyor. Su abone bağlantı taleplerinin de yüzde 50'si bir ay gibi bir sürede çözüme kavuşturuluyor" dedi.
Başkan Yardımcısı Sarıkurt; "En yoğun su kanal arızası Şeyhsinan ve Reşadiye Mahallesi'nde yaşanıyor. Yapılaşma ve nüfus bakımından yoğun olan mahallelerimiz buralar. En az altyapı sorunu ise Hürriyet ve Cumhuriyet Mahallesidir. Çorlu'da 2012 yılında 8 milyon metreküp su tüketilmiştir" diye konuştu.
(SŞ)

08.02.2013 20:21:01 TSI

Editör: Wan Haber