Yeni pazaryerleri yönetmeliği kapsamında, Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından Pazar esnafına kimlik tanıtım kartı ve standart fiyat etiketi bulundurma zorunluluğu getirildi.
Yeni yönetmeliğin uygulamaya girmesiyle Zabıta Müdürlüğü tarafından Çorlu'da faaliyet gösteren Pazarcı esnafına tebligat yapıldı. 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren pazarcı esnafının kimlik tanıtım kartı ve fiyat etiketi bulundurup bulundurmadıkları kontrol edilmeye başlandı. Pazarcı esnafı yeni yönetmeliğin getirdiği esasları kısa sürede uyguladıkları görülürken, yönetmeliğe aykırı hareket edenlere ise cezai müeyyide uygulanmaya başlandı. Yeni uygulama vatandaşlar tarafından da memnuniyetle karşılandı. Yeni uygulama pazarcı esnafının üzerinde otokontrolü arttırırken, vatandaşların da şikayetlerini ilgili makamlara daha kolay ve hızlı iletebilmelerine imkan tanıyor.
Hiç ara vermeksizin denetimlerini sürdüren Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların rahatça gidip gelebilmeleri için pazarcı esnafının sınır çizgilerini aşıp aşmadıklarını da kontrol ediyor. Bununla birlikte pazaryerlerinde vatandaşları istismar eden dilencilere de göz açtırılmıyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan Zabıta Müdürü Birol Uçar, "Yeni yönetmeliği hiç vakit kaybetmeksizin uygulamaya geçirdik. Bu sayede pazarcı esnafının çalışma koşulları ile ilgili önemli bir standart getirilmiştir. Kimlik tanıtım kartı ve fiyat etiketi uygulamasıyla keyfi uygulamaların da önüne geçmiş olduk. Bunların haricinde yaz ve kış çalışma saatlerine uyulması konusunda da pazarcı esnafına tebligatlar yapılarak bilgilendirilmiştir. Vatandaşımızın rahat ve huzurlu bir şekilde alışveriş yapması için her türlü konuda mücadelemiz devam edecektir" dedi.
(SŞ)

23.01.2013 19:23:28 TSI

Editör: Wan Haber