Çorlu Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, kar yağışının etkisini göstermesi ile birlikte karla mücadele çalışmalarına başlandığı bildirildi. Açıklamada toplam 110 personelin karla mücadele çalışmalarına katıldığı kaydedildi.
İki gün boyunca yürütülen çalışmalarda 2 vardiya olmak üzere toplam 110 personelin görev aldığı kaydedilen açıklamada: "27 iş makinesinin kullanıldığı çalışmalarda 150 ton tuz ve 1,5 ton solüsyon döküldü. Gece boyunca yürütülen çalışmaları Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Belediye Başkan Yardımcıları; Ahmet Sarıkurt, Serhad Çatalkaya ve Erdoğan Demirci yerinde takip etti" denildi.
Fen İşleri İşletme ve İştirakler Müdürlüğü'nün iş makineleri ile çalışmalara başlayan belediye ekiplerinin Güney Caddesi, Mustafa Kemal Caddesi, Arpalık Sokakları, Ahmet Priştina Caddesi, Taşkent Caddesi, Çağlayan Sokak, Hıdırağa Mahallesi Aksoy Sokak, Kaymakamlık Konutu Bahçesi ve Çorlu Otogarında biriken karları temizlediği belirtildi.
Öte yandan yollarda meydana gelebilecek buzlanmalara karşı solüsyon ve tuz serpildiği kaydedilen açıklamada "Bu kapsamda akşam saatlerinden başlanılıp sabah saatlerine kadar Şinasi Kurşun Caddesi, Güldalı Sokak, Mustafa Kemal Caddesi, Güney Caddesi, İsmet Paşa Bulvarı, Orhan Kemal Caddesi, Hükümet Konağı, Uğur Mumcu Parkı, Omurtak Caddesi, Nusratiye Mahallesi otobüs güzergahı, Kumyol Caddesi, Mandıracı Caddesi, Omurtak Caddesi, Emlak Konutları bölgesi, Sağlık Mahallesi, Ali Osman Çelebi Bulvarı, Yeşiltepe ve Sağlık Mahallelerinde otobüs güzergahları, Atatürk ve Bülent Ecevit Bulvarları, Çırak Bayırı, Eski Çerkezköy Caddesi, Fatih Caddesi, Ali Kayan İlköğretim Okulu civarı, Mekke Cami civarı, Ağır Bakım Kavşağı, Emlak Konutları ile Marmaracık Kavşakları, Karatepe Yolu ve Borsa Meydana tuz ve solüsyon atılarak kar ve buzlanmaya karşı önlem alındı" ibarelerine yer verildi.
Sabah saatlerinden itibaren ise Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüklerine ait ekiplerin şehir merkezinde başta Cumhuriyet ve Atatürk Meydanları olmak üzere cadde ve sokaklarda kar temizliğine başladıkları ifade edildi. Açıklamada ayrıca Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Kriz Masasının, hava durumunu da takip ederek olası yağışlara karşı 24 saat hizmet verdiği, vatandaşlar istek ve şikayetlerini 444 99 59 numaralı çağrı merkezini arayarak iletebilecekleri vurgulandı.
(SŞ )

21.12.2012 19:03:29 TSI

Editör: Wan Haber