Çorlu İlçe Emniyet Müdürü İsmail Bahri Şardağı imzasıyla Çorlu Kaymakamlığına sunulan oradan Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan tarafından Çorlu Belediye Başkanlığına havale edilen talebi görüşen Çorlu Belediye Meclisi Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kullanılmak üzere 10 adet ekip otosu temin edilmesine ve bu araçların yakıtlarının da Çorlu Belediyesi tarafından karşılanmasına karar verdi. Oy birliği ile verilen karara göre araçlar kiralama yöntemiyle temin edilerek İlçe emniyet Müdürlüğüne verilecek.
2013 yılının ilk meclis toplantısı Çorlu Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin yanı sıra ilave gündem maddelerini de ele alan meclis üyeleri, Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün ekip otosu talebini de görüşerek karara bağladı.
Çorlu İlçe Emniyet Müdürü İsmail Bahri Şardağı'nın Çorlu Kaymakamlığına verdiği ve 'Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde bulunan araçların sayısı yetersiz olduğundan dolayı hizmetlerin daha etkin ve verimli yürütülebilmesi için ek hizmet araçlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu nedenle İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde polis ekip otosu olarak kullanılmak üzere 10 adet Hyundai marka dizel aracın tahsis edilmesi ve bu araçların yakıtının Çorlu Belediye Başkanlığınca karşılanması talebimizin Çorlu Belediye Başkanlığına gönderilmesi hususunu arz ederim' ibarelerini içeren yazısını okuyarak gündeme alınmasını oylayan meclis üyeleri gündeme alınan talep meclis üyeleri tarafından değerlendirildi.
Çorlu İlçe Emniyet Müdürü İsmail Bahri Şardağı'nın Kaymakamlığa sunduğu yazının Kaymakam tarafından Çorlu Belediyesine havale edildiğini belirten Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan: "Belediye yasasında böyle bir madde var. Belediyeler bu şekilde resmi kurumlarla ortak iş yapabilirler, birbirlerine yardımcı olabilirler, deniliyor. Bunun bir örneği Çerkezköy'de yapılmış, Kapaklı'da yapılmış. Temin edeceğimiz araçları Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğüne vereceğiz, bu araçlara her gün 10 litre de mazot veriyoruz" diye konuştu.
Başkan Baysan: "Çorlu'da emniyet can güvenliğimizi sağladığına göre böyle bir talepleri var. Eğer mecliste kabul görürse 10 adet araç kiralayacağız ve bu 10 araca her gün 10 litre mazot vereceğiz. Bizim hesabımıza göre de bunun maliyeti Çorlu Belediyesine ayda 25 bin lira gibi bir rakam olacak. Araçları kiralayacağız, özellikle marka belirtilmiş biz de kiralarken marka belirteceğiz. İhale açacağız, ihaleye girecek şirket bu markaları temin edecek" şeklinde konuştu.
Baysan ayrıca: "Kiralama yöntemi en doğru yöntem olarak gözüküyor. Kiralama olduğu zaman her şey firmaya ait oluyor onun dışında kaskosu, bakımı, lastikleri, bir sürü masrafı çıkıyor. Her hangi bir arıza durumunda şirket sorumlu olacak. Pek çok belediye araç kiralama yöntemini tercih ediyor. Biz araçlarımıza kasko yapamıyoruz. Bir arıza çıkınca, kaza olunca sıkıntı yaşanıyor" dedi.
Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün talebini gündeme alarak değerlendiren Çorlu Belediye Meclisi talebi oy birliği ile kabul etti. Böylece açılacak ihale ile kiralama yöntemi ile temin edilecek 10 adet otomobil, günlük 10 litre yakıtları ile birlikte Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne verilecek.
(SŞMC )

05.01.2013 16:48:06 TSI

Editör: Wan Haber