İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, belediye tarafından düzenlenen 'Çöpünüz Altın Olacak' kampanyasının ülke genelindeki bazı belediyelerin dikkatini çektiğini söyledi.
İlkadım Belediyesi'nin 'Çöpünüz Altın Olacak' kampanyasının ekim ayı çeyrek altın teslim töreni, kasım ayı kura çekimi Kanal S Televizyonunda canlı olarak yayınlanan Anadolu'dan Ezgiler programında yapıldı. Talihliler, çeyrek altınlarını ve belgelerini canlı ayında İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ın elinden aldı.Geri dönüşüm konusunda sürdürülen kararlı adımlarla vatandaşlara çevre bilincini yerleştirdiklerini belirten İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "24 ay boyunca sürdürdüğümüz 'Çöpünüz Altın Olsun' kampanyası gelecek adına önemli kazanımlar elde etti. Gelecek, dönüşümle gelecek. Evsel atıkla, geri dönüşüm malzemelerinin ayrıştırılmasını vatandaşın aklına yerleştirdik. Bu ayrıştırma bilincini ve çöpe olan ilgiyi, her ay çeyrek altınla arttırdık. Ülke genelinde büyük dikkat çeken Çöpünüz Altın Olacak kampanyamız Antalya, Ankara, Ordu, Sinop, Artvin'in ilçe ve belde belediyelerinin dikkatini çekti. Kampanyamızın tanıtımını yaparken ülke genelinde olumlu yankılar aldık. Geri dönüşümü halka anlatmanın ve bu bilinci yerleştirmenin zorluğunun nasıl aşılabildiği konusunda paylaşımlarımız oldu. Birçok yerel yönetim bizim bu projemizi emsal aldı" dedi.
Yer altı konteynırın yardımıyla geri dönüşülebilir malzemelerin kaynağında toplanacağını ifade eden Başkan Demirtaş, "Çöpünüz Altın Olacak' kampanyasında uyguladıkları sistemi yer altı konteynırlarında devam ettireceğiz. Vatandaşlarımız cam, metal, plastik, kağıt gibi geri dönüşebilen malzemeleri yer altı konteynır sistemine ayrı ayrı atacak. Yeraltı konteynırının başına da bir personel koyarak vatandaşlarımızın atıkları kaynağında ayrıştırmasına entegre edeceğiz. 'Çöpünüz Altın Olacak' kampanyası ile evden aldığımız geri dönüşülebilir malzemeleri, yer altı konteynırımızda cam, metal, plastik, kağıt gibi ayrı bölmelerde toplayacağız" diye konuştu.
(SAM-GKH-Y)

10.12.2012 17:01:23 TSI

Editör: Wan Haber