Muş'un Bulanık ilçesindeki dar gelirli ailelerin çocukları, çöplüklere dökülen küllerin arasından yanmamış kömür parçalarına toplayıp satarak veya yakmak için evlerine götürerek aile bütçelerine katkı sağlamaya çalışıyor.
Dar gelirli ailelerin çocukları, sıfırın altında 15-20 derece soğukta çöplüklerden kömür toplayarak aile bütçelerine katkıda bulunmaya çalışıyor. Resmi dairelerin ve apartmanların kazan dairelerinden tam yanmadan çıkan kömürleri çöpten tek tek seçerek toplayan çocuklar, "Çöplerden topladığımız yanmış kömürlerle ısınıyoruz. Yakacak kömürümüz yok. Her gün bir iki çuval kömür topluyoruz. Kömürleri eve götürüp yakıyoruz. Ailemizin maddi durumunun iyi olmaması sebebiyle kömür toplamak zorundayız. İş yok ki babamız çalışsın" diye konuştu.
Hem okuyup hem de para kazanmaya çalışan bazı çocuklar ise, topladıkları kömürlerin bir kısmını esnafa satıp haftalık harçlıklarını çıkardıklarını söyledi. Ailelerine yük olmamak için kömür toplayan çocuklar, "Çöpten kömür toplamayı biz de istemeyiz ama maddi sıkıntılarımız var. Hiç olmazsa evimize bir sıcak ekmek alıyoruz veya okul harçlığımızı çıkarıyoruz" dedi.
(GK-MET-GS-Y)

15.01.2013 16:40:25 TSI

Editör: Wan Haber