Kastamonu Belediyesi ile Eflatun Tiyatrosu'nun işbirliğinde hazırlanan, çocuklara belediye hizmetlerini tanıtmayı ve yararlı alışkanlıklar kazandırmayı amaçlayan "Çöpçüler Bayramı" adlı tiyatro oyununun gösterimleri sona erdi.
Yaklaşık bir aydan bu yana Kastamonu şehir merkezi ile şehir merkezine bağlı köylerdeki ilk ve orta dereceli okulların önemli bir kısmında sahnelenen Çöpçüler Bayramı isimli tiyatro oyununun gösterimleri, geçtiğimiz Cumartesi ve Pazar günleri Kastamonu Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda toplam 6 seans halinde yapılan gösterimlerle birlikte sona erdi. Hafta sonu ilköğretim öğrencilerine yönelik olarak gösterilen oyun, çocuklar kadar, çocuklarıyla birlikte oyunu izlemeye gelen velilerin de beğenisini kazandı. Tiyatro oyununun dün gerçekleşen son gösteriminin ardından belediye yetkililerince tiyatro ekibine çiçek sunularak teşekkür edildi.
Kastamonu Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Tiyatro sanatının çocukların kişisel gelişimlerine olumlu katkılar yaptığı, tiyatronun eğitici ve öğretici etkisinden yararlanılması gerektiği düşüncesinden hareketle Belediyemiz ile tiyatro yönetmeni, yazar ve oyuncusu olan Mehmet Bakar'ın işbirliğinde bir tiyatro projesi hayata geçirilmiştir. Sayın Bakar'ın hazırladığı Çöpçüler Bayramı isimli tiyatro eserinde, kısaca "eğlendirirken eğitmek" şeklinde ifade edilen yöntemle, hayatın her alanında etkinlik gösteren ve çok çeşitli hizmetleri bir arada yürüten belediyelerin çalışmalarının çocuklara tanıtılması ve aynı zamanda çocuklarımıza yararlı alışkanlıklar kazandırılması hedeflenmiştir" denildi.
Eflatun Tiyatrosu yönetmeni ve oyuncusu Mehmet Bakar da, Kastamonu Belediyesi'nin kültür ve sanat hizmetlerine önem verdiğini, bu kapsamda kendisinden özel olarak çocuklara yönelik bir tiyatro oyunu hazırlamasının teklif edildiğini, sonuç olarak da Çöpçüler Bayramı isimli eğitici ve eğlendirici tiyatro oyununun ortaya çıktığını belirtti. Tiyatro ekibi olarak Çöpçüler Bayramı isimli oyunda oynamaktan büyük keyif aldıklarını belirten Bakar, kendilerine hem maddi, hem de manevi yönden her türlü desteği veren Kastamonu Belediyesi'ne teşekkür etti. Bakar, ayrıca yine Kastamonu Belediyesi ile birlikte "Şehit Şerife Bacı" konulu bir tiyatro oyunu projesi üzerinde çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.
(Vİ-SA)

28.01.2013 17:08:34 TSI

Editör: Wan Haber