Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi kampüsüne, Çanakkale ve Balkan savaşlarında gönüllü hasta bakıcılık yapmış Safiye Hüseyin Elbi'nin heykeli yapılıyor.
ÇOMÜ Öğretim Görevlisi Vahit Novruzov tarafında yapılan ve uzunluğu yaklaşık 3 metre olan ilk Türk hemşire Safiye Hüseyin Elbi heykelinin 45 güne kadar tamamlanması planlanıyor. Safiye Hüseyin Elbi'nin hayatıyla ilgili bilgilerin derlenmesi ve yapılacak heykele model olma konusunda katkı sunan Doç. Dr. Arzu Tuna, "Bu çalışmada yer almak benim için gurur verici. Safiye Hüseyin Elbi gibi bir değerin barışın kenti olan bu şehirde sadece Türk askerlerine değil tüm dünya askerlerine hizmet vermiş olması hemşirelik mesleğinin evrenselliğini gösteriyor. Geçmişte yaşamış, Çanakkale'de görev yapmış meslek üstadımızın yaktığı ateşi, gururla taşıyoruz" dedi.
ÇOMÜ Öğretim Görevlisi Vahit Novruzov da, "Bu topraklarda yaşıyorsak, bu topraklara hizmet edeceğiz. Bu heykeli yapmak benim için bir şereftir. Bu çalışmalarıkişilere, kurumlara yapılmaz, memlekete yapılır. En kaliteli malzemeyle, en titiz işçilikle memleketimize bir eser bırakmak istiyoruz" diye konuştu.
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner de, "Üniversite olarak topluma mâl olmuş bu değerleri tekrar halkla buluşturmak ve bu değerlere karşı sorumluluğumuzu bir nebze olsun yerine getirmek istiyoruz. Çanakkale, Türkiye'nin manevi başkentidir, burada kazanılan zaferde, kadın, erkek, çocuk herkesin payı vardır" dedi.
(CA-GD-MŞ)

08.02.2013 15:32:01 TSI

Editör: Wan Haber