Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı, lazer cerrahisi ile vatandaşları gözlüklerden kurtarıyor.
ÇOMÜ Araştırma Uygulama Hastanesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı, göz hastalıklarında dünyada uygulanan hemen hemen tüm tedavi yöntemlerini Çanakkaleli vatandaşlara sunuyor. 5 öğretim üyesi, 6 araştırma görevlisiyle hem Kepez'deki hastane binasında, hem de Fevzipaşa Mahallesi'ndeki Nedime Hanım Polikliniği'nde hizmet veren Göz Polikliniği, Çanakkale'den bu amaçla çevre illere sevkleri de azalttı. Yrd. Doç. Dr Baran Gencer, bu alandaki bütün gelişmeleri yakından takip ettiklerini, ileri donanımla hizmet veren hastanede, hemen hemen bütün tedavileri uyguladıklarını söyledi.
Gözlüklerinden kurtulmak isteyen vatandaşları, excimer lazer yöntemiyle tedavi edebildiklerini de söyleyen Yrd. Doç. Dr. Gencer, "Excimer lazer cerrahisi, yaklaşık 39 yıldır dünyada uygulanan bir yöntem. Miyop, hipermetrop, astigmat dediğimiz kırma kusurlarından kurtulmak için yapılan bir cerrahi yöntem" dedi.
(GD-MŞ)

17.01.2013 16:48:47 TSI

Editör: Wan Haber