Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Araştırma Hastanesi'nde, Çanakkale'de ilk kez uygulanan bir yöntemle bir hastanın aort damarının genişlemiş kısmı stent konularak tedavi edildi.
Abdominal aort anevrizması (karın bölgesinde aort damarında genişleme) teşhisi koyulan Mehmet Özcan'ın damarının genişlemiş kısmı stent takılarak tedavi edildi. Yaklaşık iki saat süren ameliyat, Radyoloji Anabilim Dalı'ndan Yrd. Doç. Dr. Gürhan Adam, Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı'ndan Doç. Dr. Mustafa Saçar, Yrd. Doç. Tolga Kurt ve Anestezi Anabilim Dalı'ndan Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Toman taraından yapıldı. Uzmanlar karın bölgesindeki bu damar genişlemesi için açık yöntemle cerrahi işlem uygulanmasına rağmen, bazı özel durumlarda stent ile tedavinin tercih edildiğini ifade etti.
Radyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gürhan Adam, operasyondan kısa sürede normal yaşantısına dönen Mehmet Özcan'ın diğer hastalıkları ve daha evvel karın bölgesinden iki kez ameliyat olması sebebiyle bu yöntemi uyguladıklarını belirtti.
Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mustafa Saçar ise, "Yapılan bu müdahale ile birlikte Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği'nde gerçekleştirilen açık ve kapalı ameliyatlara bir yenisi daha eklenmiş oldu. Bölge halkımıza uluslararası standartlarda sağlık hizmeti vermekten dolayı mutluyuz" dedi.
(CA-GD-MŞ)

11.01.2013 12:43:02 TSI

Editör: Wan Haber