Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, bu sene şeb-i arus törenlerine ev sahipliği yapacak.
UNESCO tarafından "dünya soyut kültür mirası" listesine alınan ve 2007 yılının "Mevlana yılı" ilan edilmesi ile başlayan süreçte Mevlana öğretisi yurt içi ve yurt dışında hızla yayılıyor. Üniversiteler arasında ilk "tasavvuf topluluğu" ve "ilk sema ekibi"ni kuran Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, bu sene şeb-a Arus törenlerine ev sahipliği yapacak. Hz. Mevlana'nın 739. vuslat yıldönümü anlamına gelen şeb-i arus kelime manası olarak "düğün gecesi" anlamına geliyor.
11 Aralık 2012 Salı günü Troya Kültür Merkezinde ÇOMÜ Tasavvuf Topluluğu ve Çomü Ortak Akıl Topluluğu' nun ortaklaşa organize edeceği program yurt dışı ve yurt içinden gelen tüm konuklara açık olacak.
ÇOMÜ Tasavvuf Topluluğu Akademik Danışmanı Öğretim Görevlisi Halit Kuşku, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temeli kültürdür. Biz kültürü, hoşgörüsü, sevgisi ve ahlakı ile önde olan bir milletiz. Dünyanın hayranlıkla takip ettiği ve herkesin kendinden bir şey bulduğu 'Mevlana öğretisi' gelecek kuşaklarımıza bırakacağımız en önemli miraslardandır. Üniversitemiz, bir kültür ve bilim yuvasıdır. Bu alanda diğer üniversitelere örnek olacak bir çalışma başlatmıştır. Üniversitemiz bünyesinde kurulan Tasavvuf Topluluğu, kültür ve medeniyetimiz ile ilgili çalışmalarına devam etmektedir. 'Anadolu'nun Manevi Direkleri Kültür Panelleri' başlığında her ay üniversitemizde, Anadolu coğrafyasından çıkan büyük şahsiyetleri, öğretilerini ve bizlere bıraktığı izleri, katılanlar ile buluşturuyoruz. 9 Aralık Pazar günü Namık Kemal Üniversitesinde düzenlenecek sema törenleri ve Mesnevi okumaları programına topluluğumuz katılacak ve öncülük edecektir. Tüm emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.
(GD-MŞ)

05.12.2012 13:58:18 TSI

Editör: Wan Haber