Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, ÇOMÜ kütüphanesine ayda 10 bin kitap girişi yapıldığını söyledi.
Kampüs FM'de düzenlenen programa katılan Prof. Dr. Sedat Laçiner, yapımı devam eden ÇOMÜ Kütüphane ek binası ile ilgili bilgiler verdi. Prof. Laçiner, "Son derece etkili mimarisiyle şu anki kütüphane binası yanına yeni bina yapılıyor. Binanın kaba inşaatı bitmiş durumda. Dış kaplamadan sonra tefrişi tamamlanacak. Ek bina yapımında değişik bir uygulamaya gidiyoruz. İki bina arasında geçme tüp yapılacak ve her kattan ek bina ile merkez bina arasında geçiş sağlanmış olacak. Kütüphane 500 600 öğrenciyi aynı anda barındırabiliyor. Fakat sınav dönemlerinde sıkışmaya yol açıyor. Ek binanın hizmete girmesiyle birlikte öğrencilerimizin çalışma ortamları daha düzelmiş olacak" dedi.
Türkiye'nin her yerinden ÇOMÜ Kütüphanesi'ne kitap bağışı yapıldığını aktaran Laçiner, her ay 10 bin yeni kitabı katalogladıklarını söyleyerek, "En son İstanbul Valiliği'nden bağış geldi. Kendi imkânlarımızla bu kitapları almaya kalksaydık 20 30 bin TL civarında bir para ödemiş olacaktık. Her ay 10 bin kitap girişi yapılıyor. Ayda 10 bin kitap bulduğumuz için değil, aylık sadece 10 bin kitap girme sınırı olduğu için bu kadar giriyoruz. Depolarımızda 70 80 bin kitap bekliyor. Şu an 320 bin basılı yayın, 200 bini aşkın da e-yayın ile birlikte kitap sayımız 520 bini geçiyor. Dolayısı ile kitap sayımız 2015 yılına gelmeden 1 milyonu geçecek gibi duruyor. Kütüphanemiz tam manasıyla 7/24 çalışan bir kütüphane. Tatil günlerinde, yıl başından bir gün sonra bile hizmet veren Türkiye'deki tek kütüphane olma özelliğine sahip" dedi.
(CA-GD-MŞ)

21.01.2013 15:56:01 TSI

Editör: Wan Haber