Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) arasında imzalanan protokol ile öğrencilerin mezun olmadan iş bulmaları sağlanacak.
ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar ile İş-Kur Müdürü Ali Çalışkan arasında protokol imzalandı. İmzalanan protokolle Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencilerinin mezun olmadan iş bulması hedefleniyor. İmza töreninde konuşan Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar, "Biz öğrencilerimizin eğitiminden sorumlu olduğumuz gibi iş bulmalarından da sorumlu olduğumuzu düşünüyor ve bunun için çalışıyoruz. Öğrencilerimizin uğrak yeri olan ÖSEM'de İş-Kur için bir yer tahsisi yaptık. Öğrencilerimiz buraya giderek iş başvurusu yapma teknikleri konusunda yardım alabilecekler" dedi.
İşKur Müdürü Ali Çalışkan ise, Türkiye'de işsizliğin temel sebebinin başında mesleksizliğin geldiğini belirterek, 2012 yılında bütün İŞKUR birimlerinde toplam 2817 iş ve meslek danışmanı olması hedefleniyor. Çanakkale'de iş ve meslek danışmaları 2012 yılı itibari ile açılan 5804 açık iş ilanına 7319 kişiyi yönlendirdi, bunlardan 3427 kişi işe yerleşti. Gelen her işsize danışmanlık yapıldı. İş arama becerileri, meslek edindirme ve iş gücü piyasası hakkında bilgi verildi. ÇOMÜ ile gerçekleştirdiğimiz protokol gereği 3 yıl boyunca hizmet verecek olan İŞKUR bürosunda ihtiyaca göre belirlenecek iş ve meslek danışmanları aracılığıyla ÇOMÜ öğrencilerine iş hayatına hazırlık ve iş ücü piyasası hakkında bilgilendirme ile iş arama becerileri hakkında bilgiler verilecek" dedi.
(CA-GD-MŞ)

19.02.2013 14:06:20 TSI

Editör: Wan Haber