Üniversitelerin internet performansları üzerinden değerlendirildiği "4ICA Web Ranking" adlı dünya üniversiteler sıralamasında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 803 basamak birden yükselerek dünyanın ilk bin üniversitesi arasına girmeyi başardı.
Üniversitelerin internet performansları üzerinden değerlendirildiği "4ICA Web Ranking" adlı dünya üniversiteler sıralaması, ÇOMÜ'yü dünyanın en iyi 959. üniversitesi olarak belirledi. Sıralamada ÇOMÜ'yü 10 Türk üniversitesi geçmeyi başarırken Anadolu Üniversitesi 151, ODTÜ 289, Boğaziçi 385'nci oldu. İlk binde yer alan diğer Türk üniversiteleri ise sırasıyla İstanbul Teknik, İstanbul, Ankara, Gazi, Bilkent, Hacattepe, Akdeniz ve Ege oldu. ÇOMÜ, geçen yıl Ranking Web of World Universities sıralamasında 1762. İken 803 basamaklık bir yükselişle 959. sıra da yer buldu.
"4 International Colleges&Universities" olarak da bilinen rayting kurumu, 200'den fazla ülkede 11 binden fazla üniversitenin internet üzerindeki performansına göre değerlendirmeler yapıyor. 2005 yılından bu yana yayınlanan reyting listelerinde, sadece ülkelerinde resmen tanınan üniversiteler yer alabiliyor. Kurum, çalışmalarında Google Page Rank, Alexa Traffic Rank, Majestic Seo Referring Domains, Majestic Seo Citation Flow ve Majestic Seo Trust Flow verilerinden de faydalanıyor. Liste internet performansına göre olmasına rağmen genellikle en iyi üniversiteler listesini de ufak hatalarla vermiş oluyor.
(CA

04.02.2013 12:18:06 TSI

Editör: Wan Haber