Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biga İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kütüphanesi'nin 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi kutlamalarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılması planlanıyor.
İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kütüphanesi'ni gezen Prof. Dr. Sedat Laçiner, kütüphanenin 250 bin raf kapasiteli olduğunu, yaklaşık 60 bin kitap bulunduğunu belirtti. Yaklaşık 3 trilyon bütçe ile tamamlanması beklenen kütüphane 2 katlı olarak planlanıyor. Toplam 2840 metrekarelikalanda hizmet verecek. Zemin katında 900 metrekarelik büyük bir okuma salonu tasarlanan binanın ikinci katında ise idari ofisler ve yine aynı büyüklükte bir okuma salonu bulunacak.
Biga İİBF Dekanı Prof. Dr. Hamit Palabıyık, ÇOMÜ Biga Kampusu'nun kısa zamanda çok büyük bir gelişme kaydettiğini belirterek, "Biga İİBF her geçen gün kalitesini artırmaya devam ediyor. 10 gün içinde inşaatının tamamlanması beklenen kütüphanemiz Türkiye'de bulunan fakülteler arasında ilk fakülte kütüphanesi olma özelliğine sahip. İlklere imza atan bir fakülte olarak, öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin daha iyi şartlarda araştırma yapmaları için elimizden geleni yapıyoruz. Yine bir ilk olarak kütüphanemizin binasının yapımında yaklaşık 1 trilyon bütçe ile katkı sağlayan Biga Belediye Başkanımız Mehmet Özkan'a, her türlü alt yapı meselesini çözmek için çalışan Rektörümüz Prof. Dr. Sedat Laçiner'e, yerel yönetimlere, STK'lara minnettarız. Biga başlı başına bir üniversite olma yolunda emin adımlarla yürüyor, kampus alanında gereken tüm ihtiyaçların karşılanması için çalışıyoruz" dedi.
(CA-GD-MŞ)

19.02.2013 14:12:57 TSI

Editör: Wan Haber