Sivas'ın Suşehri ilçesinde 'Çomar' adlı çoban köpeğin 18 yavrusundan hayatta kalan 11 yavrusu, devlet güvencesi altına alındı.
İlçeye bağlı Aşağısarıca köyünde Celal Gültekin'e ait 'Çomar' adlı çoban köpeğine ait 18 yavrudan hayatta kalan 11'ini, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'ne bağlı veteriner ekipler köye giderek anne ve yavrularını muayene etti.
Veteriner Hekim Turgay Altay, ilk etapta anne köpeğin, yavruların aşırı emmelerinden dolayı yara olduğunu ve annesinin memelerine krem sürdüklerini ifade etti. Anne köpeğin aşısını yaptıklarını, fakat annenin sütünün yetersiz olmasından dolayı geçici süre mama ile beslenmeleri gerektiğini söyleyen Altay, "Anne sütü yavrularına yetersiz geliyor. İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü olarak yavru köpeklerin bakımını üstlendik. Yavrular kendilerini kurtarana kadar bakacağız" dedi. İnek sütündeki yağ oranının düşük olmasından dolayı inek sütü verilmediğini söyleyen Altay, "Eczaneden yüksek proteinli mamadan aldık. O mamalardan veriyoruz. Bir hafta içerisinde yavrular kendilerini toparlar. En azından daha iyi hareket ederler. Ama 15-20 gün takip edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Köpeğin sahibi Celal Gültekin ise, yetkililere teşekkür ederek, köpek yavrularından almak için Balıkesir, Ordu ve Amasya illerinden çok arayanlar olduğunu söyledi.
(SY-TB-SK-Y)

13.12.2012 18:04:43 TSI

Editör: Wan Haber