Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Çolaklı beldesinde mevcut dersliklerin yetersiz olması nedeniyle 24 derslikli yeni bir okulun yapılması için protokol imzalandı.
Antalya Valiliğinde gerçekleşen okul protokolüne Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ve Çolaklı Belediye Başkanı Hasan Coşkun katıldı. Manavgat'ın Çolaklı beldesinde Yahya Kurt İlkokul ve Ortaokulu'nda 27 derslikte 781 öğrencinin eğitim öğretime devam ettiği, ancak mevcut dersliklerin yetersiz olması nedeni ile Çolaklı Belediyesi tarafından 24 derslikli yeni bir okulun yapılmasına karar verildiği bildirildi.
2012 yılının son gününde bir klasiği gerçekleştirdiklerini söyleyen Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, "Bugün 83. protokolümüzü Manavgat, Çolaklı Belediye Başkanımız, hayırsever Hasan Coşkun ile birlikte yapacağız. Hem Hasan Coşkun'a, hem de ekibine teşekkür ediyoruz. Onların bu işte olumlu destekleri olmasa, bu işi gerçekleştirmek biraz daha zor olabilirdi. Yılın bu son gününde yine bir hayırla yılı kapatalım. Hayırla açmak nasip olsun inşallah. 24 derslikli okulu beldelerine yapacaklar güzel bir okula kavuşmuş olacaklar. Bu vesile ile bütün Antalyalıların ve hayırseverlerin 2013 yılını onlar için hayırlı olmasını, sağlıklı geçmesini, hayra yönelik çalışmalarının biraz daha genişlemesini diliyorum" dedi.
Antalya'da yapılan okulların sayısı ile ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ise son 6 yılda hayırseverler tarafından yapılan okul sayısının toplam 218, derslik sayısının 3 bin 308, 2,5 yılda ise Antalya Valiliği tarafından yapılan okul sayısının 83, derslik sayısının ise 766 olduğunu bildirdi. Gülay 2012 yılında yapılan okul sayısının toplam 19, derslik sayısının ise 214 olduğunu, buna ayrılan bütçenin ise 22 milyon TL olduğunu açıkladı.
(UG-SK-Y)

31.12.2012 16:15:14 TSI

Editör: Wan Haber